Топло време се наставља и метеоролози поручују да ће викенд пред нама бити топао, нарочито субота, која ће бити најтоплији дан у овом периоду.

Метеоролог Ђорђе Ђурић каже за "Блиц" да се "у ноћи између петка и суботе долати необлачење из области Алпа до северозапада Србије које ће донети кишу, пљускове и грмљавину".

- Овај облачни систем са локалним пљусковима и грмљавином у суботу ујутро и током дела преподнева премештаће се преко севера и запада Србије даље на исток, али већ средином дана уследиће разведравање, па ће после подне у већем делу Србије бити сунчано - каже Ђурић и додаје да се касније после подне на југозападу Србије очекује јачи развој облачности и појава локалних пљускова са грмљавином.

Фото: Д. Миловановић, З. Јовановић

 

 

Ујутро и пре подне дуваће јужни и југоисточни ветар, у кошавском подручју јак. Према средини дана због продора ослабљеног хладног фронта, ветар ће бити у скретању на умерен северозападни, који ће у свим пределима дувати у току послеподнева.

Минимална јутарња температура биће од 13 до 19°Ц, у кошавском подручју и у Београду до 21°Ц, а максимална дневна биће од 30 до 34°Ц, у Београду до 33°Ц.

У недељу ће у већем делу Србије бити претежно сунчано и топло, али за два до три степена пријатније у односу на суботу.

Нешто више облаћности биће у Војводини. Дуваће северозападни ветар, који ће средином дана и после подне бити умерен, на истоку Србије јак. Максимална температура од 28 до 32°Ц.

У понедељак и у уторак у већем делу Србије претежно сунчано, после подне уз јачи развој облачности, па ће понегде бити услова за локалне пљускове са грмљавином, углавном у југозападним и у планинским пределима.

Максимална температура биће од 27 до 31°Ц, у Београду до 29°Ц.

- У среду јаче наоблачење са кишом, пљусковима и грмљавином. Понегде се очекују грмљавинске непогоде и обилније падавине. У четвртак променљиво облачно и нестабилно са локалним пљусковима и грмљавином. Средином следеће седмице биће нешто пријатније и свежије, али због пљускова очекује се и спарно - каже Ђорђе Ђурић.

Просек максималне температуре за ово доба године је од 23 до 27°Ц, тако да ће максималне темпертауре у наредном периоду бити изнад просечних вредности, у суботу за око седам степени, а од недеље до средине следеће седмице више за три до пет степени.

Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

 

 

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".