Тужна чињеница је да су двојица мушкараца у само два дана одлучила да своје животе окончају вешањем у Звездарској шуми у Београду поново је актуелизовала питање да ли је ово место уклето.

Управо тако. Проклето. Историјат дешавања у овом излетишту говори да су се у њему догодили неки од најсуровијих злочина које становници Београда памте, а само простом претрагом на неком од интернет претраживача долазимо до тога да се су се у овој шуми догодила свирепа убиства, гнусна силовања, бројне пљачке, много самоубистава…

Фото: П. Милошевић

 

УБИСТВА И ЗА ВРЕМЕ ТУРАКА

Приватни детектив Браца Здравковић, који се и сам бавио овом темом, за Објектив је поделио сазнања до којих је дошао о томе због чега се баш у Звездарској шуми догађа оволико страшних смрти.

– Људи који живе у околини Звездарске шуме мисле и рекли су ми да је она уклета. Ти људи су убеђени да је неко проклетство бачено на тај крај. Чак су и неки свештеници навели да је за време Турака Звездарска шума била позната по многим злочинима. Да су се ту дешавали хајдучки препади, убиства, силовања и да шума вуче проклетство још из тога доба – тврди детектив и подсећа да су и неки мештани писали петиције да се обаве одређени религијски обреди како би се растерали демони.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".