Запад покушава да нађе разлоге како би објаснио испоруке оружја Кијеву, као и за своје понашање према Русији, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова, преноси Спутњик.


- Они све време траже изговоре да испоручују наоружање Украјини - рекла је она.

- Они се претварају да се понашају у складу са правилима. То још нису одбацили, заиста траже разлоге како би нешто објаснили, јер без објашњења постају државе која врше агресију у свим правцима - рекла је Захарова у емисији „Соловјов лајв".

Фото: Архива Новости

 


Према њеном мишљењу, западне земље покушавају да нађу узроке своје политике како би на "домаћој сцени" разјаснили своје поступке.

Русија је упутила ноту свим земљама, укључујући САД, због испорука оружја Украјини, подсећа Спутњик.

У руском Министарству спољних послова су нагласили да се земље НАТО "играју ватром" шаљући оружје у Украјину, а из Кремља су поручили да то нимало не доприноси руско-украјинским преговорима.

Подсетимо, Захарова је прокоментарисала изјаве европских политичара да Украјина још не може да тражи статус кандидата за чланство у Европској унији. Она је истакла да је то подло према Кијеву, преносе РИА Новости.

Претходно је италијански премијер Марио Драги рекао да се готово све велике земље ЕУ противе давању Украјини статуса кандидата за чланство у ЕУ.

- То је веома подло према Украјини. Зашто су такви према њима? Обећавали су сваке године улазак Украјине у њихове редове. Говорили су им да су „сада још пола корака, још пола центиметра, још један милиметар ближе свом жељеном циљу који су им наметнули“ - ето, то су вам европске интеграције – рекла је Захарова у етеру радија „Спутњик“.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".