Ђурђија Цветић је била синоним за храброст, а њено детињство је било јако тешко.

Од малих ногу је желела да буде глумица, те је стално са друштвом испред зграде организовала представе, а када је уписала Академију њени снови су почели да се остварују.

 

 

Ђурђија је низала успешне улоге, ни не слутећи шта јој судбина припрема. Током студија је упознала љубав свог живота.

Он је био Авда Мујчиновић, позоришни критичар. Овај пар је био у браку три деценије, а глумица је о њему увек говорила са невероватном љубави и усхићењем.

Авда је изненада преминуо 1997. и Ђурђија је то јако тешко поднела. Тада долази на ред њена тужна судбина и несрећне околности. 

- Због превелике туге, после смрти мог мужа Авде Мујичиновића, тешко сам се разболела. Добила сам рак дојке! Уз помоћ нутриционисте најпре сам увела знатне промене у исхрану, а пред операцију и зрачење, почела да користим и макробиотичке производе. Уз лекарске захвате, у лечењу ми је много помогла и акупунктура - рекла је својевремено.

 

 

Ђурђија никада није преболела његов одлазак и истицала је како је до краја живота патила јер нису имали децу, али су из тог разлога били више везани и посвећенији једно другом.

- Живела сам окружена океаном љубави и сматрала се врло срећном. Одрастали смо и сазревали заједно, заједно формирали укус и стицали пријатеље. Дакле, наше заједништво је било комплетно, а тиме и љубав. Будући да нисмо имали деце, можда је љубав била још већа и јача. Кад тако живиш и у једном тренутку останеш без океана љубави, схватиш како си сиромашан и како ништа друго не може то да надокнади. За тридесет година брака нисмо стигли да потрошимо љубав, а она је довољна за четири живота. Ипак, тешко је имати, па немати - рекла је за "Новости".

Фото: Димитрије Николић

 

 

Говорила је како не може засигурно рећи да је срећна, али може да каже да је имала среће у животу. Последње године је провела у природи и највише се радовала цвећу.  Сматрала је да су страхови су најтамнији и најинтимнији део људског бића.

Ђурђија Цветић је преминула 7. августа 2015. у 73. године након теже болести.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".