- Свако ко жели да ради на даљину мора да буде у канцеларији минимално (мислим на *минимум*) 40 сати недељно или да оде из Тесле. То је мање него што тражимо од радника фабрике - написао је Маск у мејлу извршном особљу који је процудио у јавност.

Маск је додао да канцеларија мора бити примарно радно место запосленог где се налазе остали радници са којима редовно комуницирају — "а не удаљена филијала која није повезана са радним обавезама“.

Такође је рекао да ће лично размотрити сваки захтев за изузеће од "ако се не појавите, претпоставићемо да сте поднели оставку“ политике.

Компанија Тесла није желела да коментарише Масков мејл, али је како се чини то сам Маск потврдио на Твитеру када је на питање "Хеј Илон... неки додатни коментар за људе који мисле да је рад на радном месту застарели концепт?" одговорио: "Требало би да се претварају да раде негде другде".

Фото: АП

 

Оваква политика је потпуно у супротности са политиком друге технолошке компаније коју Маск покушава да купи, Твитера која је раније саопштио да запослени могу да наставе да раде од куц́е "заувек“ ако желе. "Где год се осећате најпродуктивније и најкреативније је место где ћете радити, а то укључује рад од куће са пуним радним временом заувек“, поручио је запосленима извршни директор Параг Агравал у марту, мало пре него што је Маск изразио интересовање за купи Твитер.

Између осталог, у Тесли, то неће бити случај. Нарочито је важно да се виши менаџери виде у канцеларији, рекао је Маск и додао да је то био један од разлога што је у суштини живео у фабрици Тесла у Фремонту у Калифорнији, када се компанија борила да повец́а производњу 2017. и 2018. године.

- Да то нисам урадио, Тесла би одавно банкротирао - написао је он. "Наравно да постоје компаније којима ово није потребно, али када су последњи пут испоручили одличан нови производ? Прошло је доста времена.“

- Тесла је створила и ствараће и заправо производити најузбудљивије и најсмисленије производе било које компаније на Земљи - додао је он. „То се неће десити тако што ћете га телефонирати".

Анкете показују да већина канцеларијских радника преферира опцију да раде од куће. Од поновног отварања канцеларија након ковида, многе компаније су најавиле повећану флексибилност за запослене који желе да раде на даљину, делимично као начин да задрже или привуку таленте на посебно скученом тржишту рада.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".