On je fotografiju susreta sa muftijom beogradskim Mustafom Jusufspahićem, reis ul ulemom IZS Seadom Nasufovićem i nadbiskupom beogradskim Stanislavom Hočevarom objavio na Instagramu, uz sledeću poruku:

– Imao sam čast da sa dragim prijateljima, najvišim predstavnicima verskih zajednica u Srbiji, prisustvujem svečanom polaganju zakletve predsednika Republike Srbije g. Aleksandra Vučića pred Narodnom skupštinom Srbije.

Nakon polaganja zakletve na Miroslavljevom jevađelju, Vučić je poručio da tokom svog mandata želi da radi više, ali ne za sebe, nego za Srbiju, kao i da mu je ideal dobrobit svih građana.

Foto: ATA imeges

 

– Ne postoji veća čast i obaveza od one koje ti daje da vodiš svoju zemlju. Sve to i obavezu, i dužnost, i čast, i ponos dobio sam od građana na izborima. Želim da budem predsednik svih i za sve, prvi po obavezama i poslednji po privilegijama. Da radim više i ne tražim ništa za sebe, ali tražim sve za Srbiju – rekao je Vučić.

Vučić je rekao i kako ima veliku čast da preuzme dužnost predsednika, ali i obavezu jer to čini u prelomnim vremenima, pre svega zbog dešavanja u svetu.

– Prioriteti mog drugog mandata glase: Mir, stabilnost, nezavisnost u odlučivanju, sloboda, sigurnost, zdravlje, Evropa, rad, rad i rad. Srbija je proizvod naših misli, snova i dela, naš ideal, naš cilj, svest, znanje o tome gde smo.

 

BONUS GALERIJA:

 

BONUS VIDEO: