Ухапшени су М. П. (1974), А. П. (2001), З. П. (1971), М. Р. (1969) и украјински држављанин В. Р. (1959), саопштио је МУП

Полицијски службеници су у месту Гардиновци, у близини Титела, на обали Дунава, затекли осумњичене док су претакали нафту у камион-цистерну са брода чији је капетан В. Р.

Полиција је одузела камион-цистерну са око 8.000 литара нафтних деривата, као и две танк барже са по 1.000 и 3.000 литара нафтног деривата, трактор са празном приколицом са цистерном, две канте са укупно 55 литара нафтних деривата, чамац, пумпу за претакање горива и мобилне телефоне.

Од осумњиченог В. Р. одузето је 10.000 евра које је, како се сумња, добио у замену за продате нафтне деривате, додаје се у саопштењу.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Основном јавном тужилаштву у Новом Саду.

Фото: Димитрије Голл/Танјуг

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин честитао је припадницима Јединице на успешно спроведеној акцији.

- Зато смо и формирали Јединицу за безбедност на рекама, да би се непрестано и интензивно борила против шверца акцизних производа. Борба против сиве економије и шверца је један од приоритета рада Јединице за безбедност на рекама, а овакав тип акције каква је "Пловна река" спроводиће се трајно и у континуитету - истакао је Вулин.

Додао је да су припадници МУП-а са службеницима Управе царина 24. маја у луци Прахово запленили рекордан товар од чак 50 тона непријављених цигарета разних робних марки и пресекли још један организовани ланац нелегалне трговине акцизним производима.

(РТС)

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".