Синди Крафорд користи мини дијету како би се ослободила нежељених цантиметара и непотребних килограма.

Њена идеална тежина је 58 килограма, а пошто је она висока 177 центиметра ову тежину требало би да одржава до краја живота.

Са овом исхраном нема гладовања, а главна ствар је у пет до шест минималних оброка дневно. У супротном, метаболизам се успорава и тело почиње да складишти масти.

Фото: Профимедиа

 

Друго правило је да цела исхрана мора да буде уравнотежена: 30 одсто протеина, 40 одсто угљених хидрата и 30 одсто масти.

Доручак: Печена јаја, комад тврдог сира (30 г) и комад раженог хлеба.

Ужина: Зелена јабука, грожђе или воћна салата (150 грама).

Ручак: Риба или пилетина (150 грама) са смрзнутим поврћем, мали комад раженог хлеба.

Ужина: Наранџа или 30 грама сира.

Вечера: Кувана говедина (150 грама), салата од поврћа (100 грама) са кашиком маслиновог уља, четвртина шоље куваног пасуља.

Пре спавања: Чаша јогурта или кефира са ниским садржајем масти.

Фото: Профимедиа

 

Међутим, понекада и славна манекенка не може да одоли хамбургеру. Након прекрши ову мини дијету, она вредно тренира и две недеље примењује другачију и далеко ригорознију дијету. Током овог периода губи вишак килограма, а како и сама открива за само седам дана може да изгуби пет килограма.

Главно јело ове дијете је нискокалорична супа од белог купуса. Препоручљиво је да се ово јело конзумира пет пута дневно. Супа се припрема на води уз додатак шаргарепе, парадајза, паприке, целера, бораније, зеленог лука и першуна.

Фото: Профимедиа

 

Супа не би требало да садржи кромпир и друго поврће које је богато угљеним хидратима. Поред супе, можете додати свеже воће и поврће, млеко (једном недељно, не више од 250 мл), јогурт (једном недељно, не више од 150 мл), смеђи пиринач. Такође, можете јести месо (пилетина или ћуретина не више од 150 грама) или рибу (200 г).

Конзумација воде је без ограничења, а дозвољени су зелени чај и црна свеже скувана кафа без шећера и млека (максимално две шољице дневно). Током дијете забрањена је конзервирана јака храна, хлеб и производи од брашна, чоколада, слаткиши, газирана и алкохолна пића.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".