Иако је често на удару критика да је радио ботокс, глумац се придржава одређених здравствених навика због којих са скоро 60 година изгледа феноменално

Опште је познато да он не пуши, не пије и не конзумира недозвољене супстанце. Свакодневно издваја време за вежбање, а здрава исхрана и довољно сна су кључ младоликог изгледа. Највећа тајна је у томе да Том Круз има посебан режим исхране, а ово су четири ствари којих се свакодневно придржава и које му помажу да буде здравији, полетнији, али и да изгледа млађе.

Фото: Профимедиа

 

Једе само гриловану храну

Он у потпуности избегава пржену храну. Једе искључиво намирнице које се припремају на ниској температури из разлога што храна кувана на високим температурама може да утиче на хронично запаљење ткива и да убрза старења. Особама преко 50 година препоручује се да једу храну као што је лосос, црна чоколада, сирови зоб, цвекла, броколи, маслиново уље, парадајз и спанаћ која успорава процес сарења.

Фото: Профимедиа

 

Избегава угљене хидрате

Овај шармантни глумац има детаљан план исхране који не подразумева уношење угљених хидрата. Он дневно унесе 1.200 калорија без угљених хидрата, а из једног јединог разлога - ови нутријенти утичу на процес убразног старења.

Фото: Профимедиа

 

Једе здраве грицкалице

Када је на снимању он нема времена за обилне оброке, зато често прибегава здравим грицкалицама. Највише воли да једе боровнице и орашасте плодове, попут ораха и бадема, али обожава да једе и урме.

Никако не узима шећер и слаткише

Шећер и слаткиши су за Круза у потпуности забрањени. Истраживања показују да шећер може да убрза старење и да успори стварање колагена који је даје еластичност и чврстину кожи, костима и тетивама.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".