Живот глумца Микија Манојловића проткан је најлепшим, али и најтежим тренуцима, које он не воли много да истиче у јавности, а иста је ситуација и када је реч о његовој супрузи.

Иако о приватном животу не говори много, поједини детаљи су ипак познати. Мики је рођен у Нишу, а његова мајка је због компликација једва преживела порођај.

Фото:Танјуг/ Зоран Зештић

 

 

Београдски глумачки пар, Зора Докнић и Иван Манојловић, упознали су се у Абрашевићу, кад је њој било шеснаест а њему двадесет четири године, заљубили се на први поглед и више од пола века остали верни једно другом и глуми. Добили су сина Предрага Микија Манојловића, светску филмску звезду.

- Микија сам тамо родила, али и једва преживела порођај. Лекари су рекли да је то један од хиљаду случајева да и мајка и беба остану живи - испричала је његова мајка у једном интервјуу пре петнаестак година.

Његови родитељи су тада објаснили да су хтели шесторо деце, али се његова мајка разболела, добила је туберкулозу и две године је била у кориту.

Микија је тада пазила бака Мари, Францускиња, која је увек водила рачуна да јој синови буду лепо обучени. Сналазила се, поратних година, како је знала и умела, продавала је тада мужевљева одела да би деци купила нова. А унук је с баком причао искључиво на француском...

Одрастао је у сиромаштву, детињство провео у позоришту, а и поред тога што су његови родитељи желели да упише Природно-математички факултет он се определио за Академију.

Срећу пронашао крај млађе колегинице

Мики је први пут стао пред олтар са концерт мајстором Искром Узелац са којом има ћерку Чарну, а након развода се поново оженио. Супругу Тамару Вучковић, управницу Југословенског драмског позоришта, упознао је током рада на представи "Злочин и казна", и са њом има сина Ивана.

- Тамару сам срео док сам радио представу "Злочин и казна". Сећам се да сам јавно говорио о будућој премијери и рекао како сам срео веома талентовану младу глумицу Тамару Вучковић. Ни сањао нисам да ће Тамара постати и остати моја животна љубав, да ће поћи са мном у иностранство, а још мање да ћемо добити сина. Она ми је највећа подршка у свим мојим професионалним изборима. Без ње, ни ја не бих био овакав какав јесам, без ње био бих ко зна где, утапајући се у не знам кога и запуштајући своје корене нимало не бих доприносио другим културама, као ни оне мени - изјавио је својевремено Манојловић.

Мики и Тамара су у браку од 1992. година, а на питање како су успели да очувају своју љубав, глумац је рекао:

- Трудим се да сачувам своју породицу васпитањем, што је сигурно утицај мојих родитеља, али и мојих добрих и лоших искустава која су била пресудна. У свим годинама које су за нама успео сам да се сачувам, а моја унутрашња потреба да се помогне другима је много важна. Трудио сам се да своју децу учим толеранцији, али не знам колико сам у томе успео. - испричао је Мики и нагласио:

- Односи у породици су веома важни за сваког човека, као и односи према ближим и даљим људима, наоко другачијим, али у ствари истим.

Каријера

Прв велику улогу остварио је у серији "Отписани", а након тога ангажмани су се само низали. Осим што је изградио завидну каријеру у Србији, остварио је запажене улоге и у страним филмовима. О његовом таленту говоре и бројне награде које је добио током година. Добитник је Добричиног прстена, Награде Павле Вујисић, Награде Миливоје Живаовић, Златне камере и многх других.