Вучић је то рекао за РТС, одговарајући на питање да ли је добра економска сарадња за резултат донела и добре политичке односе с обзиром да албански парламент није оцењивао резолуцију о Сребреници.

- Тражите од мене да доведем Едија Раму у тешку позицију. Ми имамо добре односе као земље и као народи све више разумевања, стварно нећу да доведем Раму нити било кога другог у тешку позицију да бих себе хвалио у домаћој јавности. Нема смисла. Имамо поверења једни у друге и могу да вам кажем да је Рама био апсолутно фер у Бриселу на нивоу подршке коју смо имали од Мађара и ни од кога више - казао је председник.

Додаје да за ту подршку треба храбрости, петље и поштовања према Србији, што је, како је навео, Рама показао, као што Србија показује према Албанији.

- И наставићемо да показујемо - казао је.

Вучић је додао да Србија са Северном Македонијом има изванредне односе.

Фото: Танјуг

 

- Србија је убедљиво најпопуларнија земља у Северној Македонији и људи треба да знају да су Македонцима Срби најближи и обрнуто, тако да нема проблема, наставићемо да развијамо Отворени Балкан - казао је.

Председник је истакао и да се нико неће молити да се придружи Отвореном Балкану.

- Нико нам не треба за успех те приче, јер она има загарантован успех, добродошли су сви увек, али да некога молимо, зашто то да радимо - каже..

Додаје да ће људи видети много добробити од Отвореног Балкана и верује да ће то бити током овог лета, а током зиме свакако.

 - Сада то иде споро, тешко, под великим међународним притисцима, јер неки немају управљачки волан па им се не свиђа та идеја, а други су против јер виде у томе велику српску идеју, неки трећи су против због ко зна чега, а то је једна сјајна идеја која нас све повезује и која нас заједнички води у будућност, и у којој ми доносимо одлуке о својој судбини. Нисмо приморани, нисмо натерани, ми бринемо о себи, својој деци и будућности, ми, Албанци, Македонци. Ми бринемо о томе, а не неко други да нам одређује судбину - казао је Вучић.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".