А.М. је осумњичен да је извршио два кривична дела отмица из члана 134 став 3 у вези става 1 КЗ у саизвршилаштву и кривично дело отмица из члана 134 став 4 у вези става 1 и 3 КЗ у саизвршилаштву. Акција је спроведена у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Нишу и државним органима Француске Републике.

Фото: Н. Скендерија

 

- Нишлија је отмицу починио у саизвршилаштву са још двојицом мушкараца од којих је један у међувремену умро, а други је правоснажно осуђен у Француској због овог кривичног дела. Они су отели три девојке - једну Францускињу рођену 1975. године, једну Украјинку рођену 1977. године и једну девојку рођену у Паризу која има српско име и презиме. Све се дешавало од почетка 2002. године до августа исте године. Девојке су држали у становима у Паризу и Тулузу не би ли их приморали на проституцију, а због свирепог понашања, једна од њих је умрла - каже извор из истраге.

А М. је ухапшен по свему судећи по потерници из Француске и одређено му је задржавање.

Према налогу Вишег јавног тужилаштва у Нишу њему је одређено задржавање до 48 часова након чега ће уз кривичну пријаву бити приведен тужиоцу, саопштила је нишка полиција.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".