A.M. je osumnjičen da je izvršio dva krivična dela otmica iz člana 134 stav 3 u vezi stava 1 KZ u saizvršilaštvu i krivično delo otmica iz člana 134 stav 4 u vezi stava 1 i 3 KZ u saizvršilaštvu. Akcija je sprovedena u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu i državnim organima Francuske Republike.

Foto: N. Skenderija

 

- Nišlija je otmicu počinio u saizvršilaštvu sa još dvojicom muškaraca od kojih je jedan u međuvremenu umro, a drugi je pravosnažno osuđen u Francuskoj zbog ovog krivičnog dela. Oni su oteli tri devojke - jednu Francuskinju rođenu 1975. godine, jednu Ukrajinku rođenu 1977. godine i jednu devojku rođenu u Parizu koja ima srpsko ime i prezime. Sve se dešavalo od početka 2002. godine do avgusta iste godine. Devojke su držali u stanovima u Parizu i Tuluzu ne bi li ih primorali na prostituciju, a zbog svirepog ponašanja, jedna od njih je umrla - kaže izvor iz istrage.

A M. je uhapšen po svemu sudeći po poternici iz Francuske i određeno mu je zadržavanje.

Prema nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu njemu je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden tužiocu, saopštila je niška policija.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".