Подела улога је итекако интересантна, погодово јер Слобода Мићаловић (40) игра мајку Марку Васиљевићуи који има 32. године. 

Марко је у популарној мелодрами Дејана Караклајића дочарао Марка Смиљанића, сина Вере и Вука Томовића, ког глуми Војин Ћетковић.

 -Кад смо почели да радимо на серији, бринуо сам да ли ћемо Боба и ја бити уверљиви као мајка и син, јер је она старија од мене само осам година. Међутим, кад ми је моја мама рекла да нам верује, знао сам да смо успели! Казала ми је да је Бобин и мој однос у серији подсећа на наш. То ми је најлепши комплимент који сам икада добио - објашњава Марко како је изгледао рад са искусним колегама Слободом и Војином:

- Они су дивни и велики људи, а онда и велики глумци. Изненадио сам се колико су скромни. Могли су да буду строги, па да имам трему због њих, али нису! Боба и ја смо у другој сезони још бољи у заједничким сценама, јер се сад добро познајемо.

Фото: A.Станковић

 

Млади глумац је због серије месецима учио о винима и признао је да му прија да понекад попије чашу квалитетног вина: 

- Волим да будем припремљен за оно што радим, па сам истраживао све што сам могао о вину. Невероватно је, али откад снимам "Тајне винове лозе", много више уживам у том пићу. Баш волим да попијем чашу квалитетног вина - прича глумац за Информер и додаје да је захвалан редитељу Дејану Караклајићу што му је дозволио да промени неколико сцена у серији:

- Мој јунак Марко се у неким ситуацијама понашао нелогично. Рецимо, кад је снимана сцена туче у кафани, он је требало ту да остане и да трпи док га шутирају и вређају му мајку. Рекао сам екипи: "У човеку се тада пробуди толики бес, посебно кад вам дирају мајку. Нема шансе да не одреагује!" Променили смо сцену...

Породица Смиљанић из "Тајни" живи у Неготину. Осим што је добио похвале од пријатеља како је скинуо неготински акценат, и сам је задовољан како је испунио задатак: 

- Лекторка Љиља Мркић нам је помагала око акцента и сугерисала како да изговарамо речи. То није чист неготински, али нашли смо неку модификацију. Пријатељи из Рајца су ме похвалили и рекли ми да сам добро скинуо акценат - прича глумац, који се нада да ће бити снимљена и трећа сезона серије коју емитује РТС.

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".