Елон Муск и музичакра Грајмс недавно су раскинули након три године љубавне везе. Бивши пар и даље је у добрим односима, тврди Маск, па се заједно брину о њиховом једногодишњем сину којег су назвали X Æ А-12. Први пут су се службено као пар појавили у јавности 2018. на Мет Гали, а наводно су се упознали онлајн. Иако су дуго били заједно, нису се верили. Можда су Маскова неугодна искуства из прошлих веза била узрок томе. Илон Маск иза себе има три пропала брака и то са две жене.

Прва Илонова жена била је Џастин Вилсон која се удала за Илона 2000. године. Пар је првог сина, Неваду Александера Маска дочекао 2002. године, али је беба умрла од синдрома изненадне смрти одојчета, што је довело до проблема у њиховој вези. Џастин се подвргла кроз нимало једноставном ИВФ поступку и родила близанце Грифина и Ксавијера Маска 2004. године. Потом су поновили поступак вештачке оплодње и добили тројке - Каи, Саксона и Дамијана Маска 2006. године.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GrimesElon (@grimeselon)

Џастине и Елон упознали су се током студија на Квинс универзитету у Кингстону у држави Онтарио, недуго након што је Илон из Јужне Африке дошао у Канаду. У једном интервјуу, Џустине се присетила како је Илон на почетку био драг, чинећи све да јој привуче пажњу. Џустине је према Илону "зрачила љубављу и с*ксуалном енергијом", што га је привукло к њој.

Њихова веза почела је док су обоје били још млади, кад је Илон пришао Џустин и позвао је на сладолед. Пристала је да оде с њим на сладолед само да га се реши па је затим побегла и оставила му поруку да јој је нешто искрсло. Џастин је била у дневном боравку у дому где је учила када ју је Илон пронашао и донео јој сладолед јер није прихватао одбијање. Ускоро су били заједно.

- Кад сам га једном приликом посетила, упитао ме је колико бих деце хтела да имам? Одговорила сам једно или двоје, зависно од тога хоћу ли си моћи да приуштим дадиљу, иако бих пристала и на четворо – уз дадиљу. Он је, пак, спремно казао да помоћ око деце сматрам решеном - прича Џустине.

Док су плесали први брачни плес, Илон јој је шапнуо на уво да ће он у том браку бити алфа. Убрзо након тога почео је да јој ускраћује подршку за писање романа, наметао јој је властито мишљење, грубо би јој одбрусио кад му нешто не би било по вољи.

Како је Маскова популарност расла, тако је порастао и његов его. Маск је желео да Џустине постане трофејна плавуша, да више мари за изглед, увек се смешка док сви око ње паметују о политици и праве се важни. Али, она није тај тип жене. Пар је ишао и на брачне терапије, али браку није било спаса. Илону се није свидело што је често морао да долази на састанке па јој је поставио ултиматум: или ће наставити да живе као до тада или ће се развести. Пар се на крају развео.

Послије Џустине, Илон се спетљао с глумицом Талулом Рајли. Први пут су се венчали 2010. године и тада је брак потрајао две године. Већ 2013. године поново су се венчали, али су се развели три године после.

- Мислила сам да почињем живот са милијардером и џетсетером који осваја свет, а испало је мало друкчије - после је рекла Талула која је уз Маска прошла можда најтеже пословно раздобље кад је морао да позајмљује милионе и чак прогласи стечај. Кад му је напокон кренуло, растали су се, али поновно су се спојили након мање од годину дана.

- Волела сам га и недостајао ми је - признала је Талула, али ни други брак није потрајао.

Након Талуле, Илон се спетљао са глумицом Амбер Херд која је постала посебно популарна после развода од Џонија Депа. И Амбер и Маск појавили су се 2013. у филму "Мачета убија", али нису се упознали на снимању него тек кад је Маск затражио од редитеља да их споји, наводно зато што воли да среће "занимљиве људе", но други кажу да му је одмах запела за око.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amber Heard (@amberheard)

Као пар трајали су око годину дана, пунили су насловне странице јер су често виђани заједно у јавности. Иако нису успели као пар, остали су у добрим односима. Њиховом односу пресудили су препуни распореди те си обоје изјавили да није био прави тренутак за везу ни за једно ни за друго.

Године 2018. у његов је живот ушла је Грајмс, али ни та прича није потрајала