Игор Старовић је био најпознатији као певач групе Дивљи кестен која је имала један од најупечатљивијих узлета на естради. Његова каријера и успеси се свакако поистовећују са онима од групе Дивљи кестен јер је у групи провео 10 година. Био је један од најпожељнијих мушкараца, писао је хитове који се и данас свирају. Такође је био учесник „Фарме“ из које је изашао због здравствених проблема.

Фото: В. Данилов

 

Образовање

Што се тиче Игоровог образовања познато је да има диплому из археологије коју је стекао на Филозофском факултету у Београду. Уз музику и археологију његова велика љубав је кошарка.

Приватни живот

Игор је рођен 1.11. Био је у дугој вези с Јеленом Милошевић и били су верени, међутим никада нису ушли у брак. Јелена је такође била учесница Фарме као и Игор те након једног испада поверила се једној од учесница Фарме како је била у насилној вези. Прва асоцијација је био управо Игор, међутим те гласине су брзо оповргнуте јер Игор уистину никада није дигао руку на њу. Осим овога, мало се зна о приватном животу некада пожељног Игора.

Посао

Игор је провео 10 година у бенду „Дивљи кестен“ где је био певач, композитор и аранжер и његова каријера је била комплетно обележена овом музичком групом. Група је настала 1992. године за време рата и одмах на почетку су били добро прихваћени од стране публике и постали су апсолутни хит. Снимили су укупно 5 албума: „Дивљи кестен“, „Дивљи у срцу“, „Луди од љубави“, „Ни сунца ни кише“, „Очи у очи“, а 2013 године је издата компилација „Игор Старовић и Дивљи Кестен – Заувек“.

Фото: Д. Мишић

Након што се бенд формирао направили су осам љубавних песама, међу којима је био и хит „Зоране, Зоране“. Снимили су два спота за „Кристина“ и „Зоране, Зоране“ те су песме и група одмах након емитовања спотова доживели успех. Само неколико месеци од оснивања Игор и Дивљи Кестен су имали низ концерата и њихов албум је бележио високу продају.

Игор је с бендом био и почасни гост на повратничкој турнеју Лепе Брене и били су гости на турнеји Драгане Мирковић. Иако они нису били истог музичког жанра као и споменуте певачице, у то време је било нормално да поп звезде наступају на концертима где су се свирали народњаци и турбо-фолк јер је онда таква врста музике била форсирана. 1995. направили су своју самосталну турнеју. Група се распала 2002. године и Игор је кренуо са својом самосталном каријером.

У продукцији БК соунд издаје „Ујед за душу“ 2004 године с десет песама, од којих се издвајају „Хајде на сто“ и „Ако одеш ти“. 2008. године за Цитy Рецордс излази албум с највећим хитовима Дивљег Кестена с четири нове песме, а 2013. године излази колекција најлепших балада која је постала заштитни знак групе.

Највећа достигнућа

Игор је у склопу бенда Дивљи кестен освојио многе награде. Група је имала један од најупечатљивијих узлета у каријери на овим просторима, имали су хиљаде концерата широм света. Добили су чак 5 Оскара популарности и Мелос естраде. Већ исте године кад су дошли на естраду добијали су награде за најбољи бенд године, највеће откриће године, највећи хит за песму „Зоране, Зоране“ и наступали су на свим великим музичким фестивалима.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".