Igor Starović je bio najpoznatiji kao pevač grupe Divlji kesten koja je imala jedan od najupečatljivijih uzleta na estradi. NJegova karijera i uspesi se svakako poistovećuju sa onima od grupe Divlji kesten jer je u grupi proveo 10 godina. Bio je jedan od najpoželjnijih muškaraca, pisao je hitove koji se i danas sviraju. Takođe je bio učesnik „Farme“ iz koje je izašao zbog zdravstvenih problema.

Foto: V. Danilov

 

Obrazovanje

Što se tiče Igorovog obrazovanja poznato je da ima diplomu iz arheologije koju je stekao na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Uz muziku i arheologiju njegova velika ljubav je košarka.

Privatni život

Igor je rođen 1.11. Bio je u dugoj vezi s Jelenom Milošević i bili su vereni, međutim nikada nisu ušli u brak. Jelena je takođe bila učesnica Farme kao i Igor te nakon jednog ispada poverila se jednoj od učesnica Farme kako je bila u nasilnoj vezi. Prva asocijacija je bio upravo Igor, međutim te glasine su brzo opovrgnute jer Igor uistinu nikada nije digao ruku na nju. Osim ovoga, malo se zna o privatnom životu nekada poželjnog Igora.

Posao

Igor je proveo 10 godina u bendu „Divlji kesten“ gde je bio pevač, kompozitor i aranžer i njegova karijera je bila kompletno obeležena ovom muzičkom grupom. Grupa je nastala 1992. godine za vreme rata i odmah na početku su bili dobro prihvaćeni od strane publike i postali su apsolutni hit. Snimili su ukupno 5 albuma: „Divlji kesten“, „Divlji u srcu“, „Ludi od ljubavi“, „Ni sunca ni kiše“, „Oči u oči“, a 2013 godine je izdata kompilacija „Igor Starović i Divlji Kesten – Zauvek“.

Foto: D. Mišić

Nakon što se bend formirao napravili su osam ljubavnih pesama, među kojima je bio i hit „Zorane, Zorane“. Snimili su dva spota za „Kristina“ i „Zorane, Zorane“ te su pesme i grupa odmah nakon emitovanja spotova doživeli uspeh. Samo nekoliko meseci od osnivanja Igor i Divlji Kesten su imali niz koncerata i njihov album je beležio visoku prodaju.

Igor je s bendom bio i počasni gost na povratničkoj turneju Lepe Brene i bili su gosti na turneji Dragane Mirković. Iako oni nisu bili istog muzičkog žanra kao i spomenute pevačice, u to vreme je bilo normalno da pop zvezde nastupaju na koncertima gde su se svirali narodnjaci i turbo-folk jer je onda takva vrsta muzike bila forsirana. 1995. napravili su svoju samostalnu turneju. Grupa se raspala 2002. godine i Igor je krenuo sa svojom samostalnom karijerom.

U produkciji BK sound izdaje „Ujed za dušu“ 2004 godine s deset pesama, od kojih se izdvajaju „Hajde na sto“ i „Ako odeš ti“. 2008. godine za City Records izlazi album s najvećim hitovima Divljeg Kestena s četiri nove pesme, a 2013. godine izlazi kolekcija najlepših balada koja je postala zaštitni znak grupe.

Najveća dostignuća

Igor je u sklopu benda Divlji kesten osvojio mnoge nagrade. Grupa je imala jedan od najupečatljivijih uzleta u karijeri na ovim prostorima, imali su hiljade koncerata širom sveta. Dobili su čak 5 Oskara popularnosti i Melos estrade. Već iste godine kad su došli na estradu dobijali su nagrade za najbolji bend godine, najveće otkriće godine, najveći hit za pesmu „Zorane, Zorane“ i nastupali su na svim velikim muzičkim festivalima.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".