Сви ухапшени имају дебео криминални досије и за њима је расписана црвена Интерполова потерница.

Огласила се Управа полиције у чијем саопштењу пише да су због тешке крађе четири пловила у Бококотроском заливу, у суботу ухапшена четири страна држављанина: “Которској полицији је 14. маја пријављено од стране више грађана да су им у току претходне ноћи у акваторијуму Бококоторског залива отуђена четири пловила која су се налазила на везовима на различитим позицијама”.

-Которску полицију су службеници Станице граничне полиције ИИ Бар обавестили да се 14. маја, око 21:30 часова, на делу мора из увале Сутомора у правцу отвореног мора ка водама Републике Албаније, креће пловило великом брзином које је заустављено и доведено на службени вез граничног прелаза Лука Бар ради вршења прегледа. За пловило је утврђено да је отуђено у Котору. На њему су се налазила четири лица, држављани Турске Ц. Е. (29), С. Е. (27), А. Е. (26) и Ф. К. (25), за која је утврђено да илегално бораве на територији Црне Горе. Они су лишени слободе због сумње да су извршили кривично ђело тешка крађа у саизвршилаштву. Укупна вредност пловила која су отуђена износи око 60.000 евра. Преостала три пловила су пронађена претрагом акваторијаума бококоторског залива и враћена су власницима-, пише у саопштењу Управе полиције.

У акцији је претходила пријава крађе глисера у Рисну, који је у суботу увече евидентиран у барској марини. Лопови су се након тога, глисером великом брзином упутили ка отвореном мору и Албанији и тада је почела потера за бјегунцима за које полицајци нсу знали ни ко су ни да ли су евентуално наоружани.

Полиција је брзо сустигла глисер и покушала звучном и светлосном сигнализацијом да га заустави.

- Пришли смо им бочно, кренули су према нама и ударили нас неколико пута, ваљда са циљем да одустанемо. Будући да су били агресивни и да су се неколико пута оглушивали о наређења, испалили смо хице застрашивања увис. Ни тада нису стали. Након тога пришли смо опет бочно и онеспособили им ванбродски мотор. Тада је глисер стао, а бегунцима стављене лисице на руке, рекао је саговорник, напомињући да је у целости поштован Закон о унутрашњим пословима.

- Постојала је опасност да изађу из наших територијалних вода. Имамо сва овлашћења да таква пловила принудно зауставимо, рекао је он.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".