Српском држављанину Миодрагу Ј. (42) суди се у Бечу због сумње да је представљајући се као лажни полицајац покрао пет старијих жена од којих је узео изузетно вредан златни накит.

Како наводи Кроне.ат, Миодраг Ј. наводно је био део организоване криминалне групе која је харала Бечом.

- Они су имали модус операнди по коме су позивали старије грађанке, па их, представљајући се као полицајци, упозоравали на лопове и нудили им да им чувају накит, злато и новац - преноси портал.

Миодраг Ј, како преносе, ухапшен је пре две године и од тада је у притвору.

- Он се терети за пет провала. Једну баку попрскао је бибер спрејом и од њег украо кутију са накитом вредним 67.000 евра. Од друге је успео да украде пет килограма златног накита вредног 250.000 евра - преноси Кроне.

Осумњичени пак, тврди да он није учествовао у овим пљачкама.

- Његови адвокати наводе да је он у време крађа био у Србији у болници, јер је имао озбиљне здравствене проблеме. Лекарка која га је лечила није саслушана путем видео линка јер је навела да не може да говори о здравственом стању пацијента - наводи Кроне:

- Међутим, на суду је адвокатима и осумњиченом предочено да је он снимљен надзорним камерама у згради, као и да је на месту провале откривен његов ДНК профил, на шта су они одбили да дају било какав коментар.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".