Председник Вучић говорио је о актуелним темама. 

Изјавио је да никада неће признати једнострано проглашену независност Косова и да ће се придржавати ставова земаља Г7 које су истакле даје територијални интегритет свих земаља светиња и да неће допустити нарушавање територијалног интегритета Украјине ни по коју цену.

"Хвала им на томе. Не дам територијални интегритет Србије ни по коју цену и тачка. Они кажу не дамо територијални интегритет Украјине ни по коју цену. Ја сам узео евроатланске принципе и сада се држим њих као пијан плота. Ви сте рекли не дате то и то, а ево и ја сам рекао то у складу са поретком УН, који тако здушно подржавате по питању Украјине", поручио је Вучић.

За њих је проблем, како је рекао Вучић, став Србије, без обзира што могу Приштину да убаце у Савет Европе и друге институције.

"Путин и даље има исти аргумент - косовски преседан и није га Дмитри Медведев случајно употребио. Да бисте то отели Путину из руке, морате на то Србију да натерате, а ево, ја сам решио да се држим принципа Г7. Је ли има нешто важније на свету него држати се принципа Г7? Ја сам само превео: ни по коју цену нећемо прихватити нарушавање територијалног интегритета Србије", поручио је Вучић.

Он је одбацио наводне страхове западних земаља да би могао да избије нови сукоби на Западном Балкану.

"Ми ћемо се понашати озбиљно и одговорно. Нећемо ништа да изазивамо, чуваћемо мир и стабилност", поручио је председник Србије.

Он је потврдио да тзв Косово има подршку за улазак у Партнерство за мир.

"Они имају њихову подршку за све. Још је САД дао и додатно објашњење и били су више фер него Немачка. За њих је Косово држава, то је њихова политика, и баш њих брига за поредак УН. Згазили су га. Брутално су га згазили, као што га данас тобоже штите", рекао је Вучић.

Пошто су га брутално згазили, додаје, тим горе по поредак УН и још бруталније ће да терају све да се усагласе са њима "да би могли да кажу - ми то нисмо урадили".

"Знају они да су то урадили и немају никакав аргумент да вам кажу. Ми смо спречавали геноцид, ајде не причајте глупости више. Исто то и Путин каже. Хуманитарна катастрофа то и Путин каже, само што вам се његове речи не свиђају, а ваше да", указао је Вучић.

Он није желео да открије које су четири земље спремне да повуку признање Косова, јер, како је рекао, неће да Србију доведе у ужасну позицију. Како је истакао, већ постоје две земље које раде на посебним плановима и посебно ће се ангажовати на спречавању Србије да ради на том питању.

"Плаше се, како кажу, злоупотребе вишка хране који Србија има и да храном нећемо да купимо додатна повлачења. Замислите безобразлука, а они су батином куповали свако признање Косова", рекао је Вучић.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".