Како су људи већ почели да препознају лажне поруке и избегавају да кликну на сумњиве линкове тако су и "навлаке" постале лукавије.

Тако сада стижу поруке у којима на чистом српском пише "брате, видео сам те у овом видеу" или чак "јаооо, је л си видео где су те таговали" а све води на линк преко којег ће вам заправо скинути податке и упасти на профил.

Један Дејан дигао је општу узбуну због нове преваре којој није циљ само да вам узме профил већ и тешко стечени новац. Превара иде овако:

"Деки, шта радиш? Треба ми твоја помоћ ако може? Имам картицу за банкомат али ми је блокирана и не могу да подигнем новац, имам ону електронску апликацију на телефон што су ми дали из банке и преко апликације једино могу да пребацим паре на картицу никако на жиро рачун, ако ти имаш картицу за банкомат да ти пребацим на њу па кад ти легне само подигнеш на банкомат и да ми јавиш. само ми пусти слике са обе стране да ти уплатим."

Приметићете да је порука намерно откуцана да делује неформално и употребљено је име особе што је све чешће у оваквим преварама. Никада не сликајте обе стране своје картице, управо са друге стране налази се ваш заштитни код који спречава да неко други употреби вашу картицу за новчану трансакцију!

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".