Током дуге и богате каријере Љубиша Самарџић остварио је на десетине улога које су га сврстале међу глумачке бардове, али је на успехе које је постигао сенку бацила смрт сина Драгана, који је преминуо од леукемије 2001. године.

Љубиша се од те трагедије никада није опоравио, а током шеснаест година, колико је надживео сина, утеху је проналазио у породици. Пуних пет деценија највећи ослонац му је била супруга Мирјана, коју је упознао на Бледу, током служења војног рока.
 

Син Драган, кога су сви звали Гага, и ћерка Јована, подарили су им по двоје унучади. Како пишу поједини медији, Драганов наследник Стефан дипломирао је економију, док је Сара завршила Факултет за безбедност.


Легендарни глумац, кога је публика обожавала, за живота је изразио жељу да буде сахрањен у породичној гробници, крај вољеног Гаге, а не у Алеји заслужних грађана. У последњем обраћању, унука Сара му је поручила: - Имала сам среће што сам те познавала двадесет три године, што сам се дурила када нам прилазе непознати људи док шетамо, што сам плакала због неких сцена “Полицајца са Петловог брда”, јер како мој деда може да седи са четири жене, а да ниједна од њих није моја баба, што сам обожавала да ме водиш на снимања, да долазиш по мене у вртић, да ме узмеш у наручје и да плешемо... Данас могу да кажем да си ми увек био узор, ослонац и подршка. Сувишно је помињати твоју каријеру и колика је част бити унука такве легенде.
Пре две године Сара Самарџић је на свом Инстаграм профилу објавила фотографију својих родитеља са венчања, уз поруку:

- Тамо негде сте опет заједно - а затим се од мајке опростила речима:

- Моје срце је пукло оног тренутка када је твоје престало да куца. Била си најјача особа коју познајем, са толико храбрости си се носила са свиме у животу, борила се до самог краја, и била оптимиста у сваком тренутку. Научила си нас свему што је потребно за овај сурови живот, само не томе како да живимо без тебе. Цео свој живот посветила си нама и успела сама да нас изведеш на прави пут. Једина утеха заувек биће ми то да успевши у томе си сад отишла код свог Гаге, да нас заједно чувате.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".