У Удружењу издавалаца приватног смештаја кажу да већина неће подићи цене апартмана, али неки ће морати због скупље радне снаге.

Да сада резервишете смештај преко букинга у неком од хотела са три или четири звездице у Будви, седам ноћења за две особе почетком августа коштаће вас од 400, па до скоро 3.000 евра, у зависности од тога који је хотел у питању, где је смештен и шта је укључено у понуду.

Иако је за очекивати да, како време одмиче, наиђете на појединачно веће цене, туристички агенти кажу да у организованом туризму не може доћи до поскупљења, јер су аранжмани уговорени још пре годину.

Приватни смештај не би требало да буде скупљи него раније, кажу у њиховом удружењу, па ће апартман за четири особе по дану, зависно од локације, коштати између 40 и 130 евра.

Ипак, неки ће подићи цене управо зато што ће им требати више новца за радну снагу, која се, кажу, ове године теже налази, а поједини власници апартмана ће уместо поскупљења кориговати понуду.

Али, и пре и након излета мора се нешто попити и појести. Испијање кафе или неког другог напитка уз поглед на море, током ове сезоне коштаће вас више него прошле.

Из Удружења угоститеља кажу да ће у већини ресторана и кафића поскупети пиће и храна. Неки угоститељи су, због налета поскупљења намирница, кориговали ценовнике, а неки ће тек.

У Туристичкој организацији Будве ипак верују да ће летња сезона бити успешна. Успеху се надају и они који живе од туризма.

А, они који одмарају, већ сада, пре сезоне, куглу сладоледа на будванском шеталишту плаћају један евро, преноси "Б92".

(Блиц)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".