Нова влада ће, како је предложено, имати 18 ресора, четири потпредседника и два министра без портфеља.


Посланици Демократског фронта неће присуствовати данашњем заседању, јер предложену владу сматрају нелегитимном, рекао је посланик овог савеза Славен Радуновић.

Он је рекао да посланици ДФ-а неће присуствовати данашњем заседању и због недавног каменовања аутобуса у којем су била деца из Никшића, само зато што су певали и играли коло испред Цетињског манастира.

Лидер Демократске Црне Горе и бивши председник Скупштине Алекса Бечић рекао је да очекује да ће у Црној Гори врло брзо бити расписани ванредни парламентарни избори.

- Ко није уцењен изабраће изборе. Дритан Абазовић каже да је то губљење времена, а уствари они се плаше суда грађана. Већина грађана сматра да су нови избори најбоље решење. Видећете на шта ће личити та нелегална влада под амином ДПС-а (Мила Ђукановића). Биће компликација - рекао је Бечић у интервјуу за Радио-телевизију Херцег Нови.

Председник Социјалдемократа Дамир Шеховић је рекао да ова странка неће гласати за 43. владу Црне Горе, мандатара Абазовића, а као главни разлог је навео учешће Социјалистичке народне партије (СНП) у новој извршној власти, коју је, како тврди, у консулатацију са социјалистима компоновао српски председник Александар Вучић.

Шеховић тврди да је формални предлагач нове владе Дритан Абазовић, а суштински Владимир Јоковић (СНП), "уз консултацију са Александром Вучићем".

Скупштина Црне Горе нову владу бира три месеца након што је одлазећој премијера Здравка Кривокапића изгласано неповерење почетком фебруара.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".