Само пуком срећом јуче је избегнута трагедија у Београду, на железничкој станици Тошин бунар, када је једна неопрезна женска особа одлучила да пређе преко шина, не приметивши да из тог правца наилази брзи воз Соко који иде 200 километара на сат!

Брзом интервенцијом мушкарца који је стајао поред неопрезна особа није страдала, а тим поводом огласио се министар Томислав Момировић.

Фото: Принтскрин/пинк.рс

 

-Влада Републике Србије ће по хитном поступку приступити промени регулативе како би овакво понашање у будућности још оштрије санкционисали. Српским пругама данас саобраћају возови брзинама до 200 км/х и то је реалност на коју морамо да се навикнемо. Овим путем апелујем на људе да не претрчавају пругу и тако доводе свој живот у опасност. Наше железнице се модернизују и урадићемо све да у наредном периоду највеће градове у Србији повежемо модерном инфраструктуром и најбржим и најмодернијим возовима који данас постоје у Европи и тренутно саобраћају на брзој прузи од Београда до Новог Сада-, поручио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".