Пре мање од месец дана је аеродром у Кабулу био епицентар једне од највећих трагедија ове године, а сада је опет спреман за међународне летове као да ништа није било. 

Привремена влада у Авганистану уверила је све авио-превознике да ће постојати пуна сарадња и навела да очекује од свих превозника и земаља који су претходно летели у Кабул да наставе своје летове, пренела је агенција Анадолија.

Портпарол министарства спољних послова Абдул Кахар Балки навео је да су недавне политичке промене у Авганистану изазвале низ техничких проблема унутар авио-сектора због којих су обустављени међународни летови за Авганистан.

- Будући да су проблеми на међународном аеродрому у Кабулу решени, а аеродром у потпуности оперативан за домаће и међународне летове, Исламски емират Авганистана уверава све авио-превознике да ће постојати пуна сарадња и очекује од свих авио-превозника и земаља који су претходно летели у Кабул да наставе своје летове као и до сада - навео је он.

Летови су на главном авганистанском међународном аеродрому у Кабулу обустављени прошлог месеца након што су талибани преузели власт, а америчке трупе су, како наводи Анадолија, уништиле опрему и радарски систем пре него што су напустиле земљу.