Rustična tekstura i toplina drvo dekora daju pravi kontrast modernoj jednostavnosti, međusobno se dopunjuju i unose toplinu u ambijent.

Minimalistički nameštaj sjajno se uklapa u ovaj stil, a pravi primer je vitrina ENZO u dekoru opak bele boje, crnog drveta i bele lak folije, koja zajedno sa foteljom BARSELONA u bež štofu čini idealan spoj za ambijent dnevnog boravka. Ukoliko u ovakvom ambijentu želite da dodate toplinu drvo dekora sa određenom dozom rustičnosti, možete to učiniti tapetom u drvo dekoru na fokusnom zidu, koji se najčešće nalazi iza TV police. Uvođenjem ove tapete postiže se dodatna toplina ambijenta.

Фото: Промо

 

Moderno-rustični enterijeri obično ne sadrže mnogo boja ili paterna, a ukoliko ipak želite i boju u prostoru, možete je uneti dekorativnim jastucimaprekrivačimaumetničkim delima i ostalom dekoracijom, dok patern možete uvesti nekim interesantnim tepihom.

Фото: Промо

 

Najbolji opis moderno-rustične palete boja je jednostavnost, bez mnogo šara, paterna ili zidova jarkih boja. Tapacirani nameštaj, koji odlikuju jednostavne ravne linije, tanki nogari i svedene linije štepa, sjajno se uklapa u moderne enterijere, a akcenti u vidu tapaciranog nameštaja u boji ili tepih sa paternom upotpuniće ambijent.

Francuski ležaj BAZEL u žutom štofu svojim izgledom se odlično uklapa u ambijent moderne spavaće sobe, kao i trpezarijska klupa B510. Svojim dugim tankim nogarima klupa unosi dozu elegancije, izuzetno je praktična i predstavlja moderno rešenje za razne prostorije, tako da je odličan izbor postaviti je u produžetku ležaja za spavanje.

Фото: Промо

 

Savet je da u moderno-rustičnom prostoru mešate potpuno suprotne materijale. Garderober SIERRA 180 OG u dekoru artisan hrasta sa ogledalom na jednom krilu predstavlja model garderobera savremenog dizajna, a čini ga upravo spoj suprotnih materijala. Komoda SARDINIA 4F takođe bi se odlično uklopila u predloženi ambijent, a spoj je topline naturalnog i rustičnog artisan hrasta sa primesama kontrasnih suptilnih crnih elemenata dekora.

Фото: Промо

 

Kada govorimo o primeni ovog trenda u uređenju trpezarije, razmislite o mešanju rustične drvene ploče sa modernim metalnim elementima na trpezarijskim stolicama. Dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da se opredelite za trpezarijski sto DOMUS u dekoru artisan hrasta i dodatkom crnog dezena na ploči, uz kombinaciju metalnih pletenih trpezarijskih stolica VRP 010VRP 001 ili VRP 001-K. Uz minimalističku lampu i crno-belu sliku na zidu, dobija se moderna trpezarija oplemenjena rustičnim drvo dekorom. Ukoliko imate dovoljno prostora na raspolaganju, predlažemo i dodavanje komode nešto manjih dimenzija, poput komode SARDINIA 4F, koja će uz autentično zidno ogledalo i upečatljiv svećnjak postati fokusna tačka vaše trpezarije.

Фото: Промо

 

Ukoliko poželite da drvo dekore dodate na zidove ili kroz elemente nameštaja u rustičnom drvo dekoru, dizajneri to svakako savetuju, jer ćete time doprineti da vaš životni prostor bude još topliji i ušuškaniji, a to je ono čime sigurno želite da obogatite svoj dom.

Фото: Промо