Он је почетком августа 2019. године, тукао своју трудну невенчану супругу М. С. која је од страха скочила са прозора и задобила тешке телесне повреде, а дванаест дана након тог догађаја превремено је родила њихово треће дете. Све време током судског поступка, Драгиша Ч. који је вишеструки повратник у вршењу кривичних дела, негирао је кривицу и тврдио да није тукао своју невенчану супругу. Ипак, докази су утврдили другачије стање.

Те ноћи, након што је М.С. скочила са прозора, са висине од најмање три метра, Драгиша Ч. је одвео код лекара, односно у Ургентни центар прокупачке болнице, где је несрећна жена испричала медицинским радницима шта се догодило. Позвана је полиција и тако се сазнало за случај, иако је окрвљени тврдио да се његова невенчана супруга само саплела и повредила ногу.

Утврђено је да ово није први пут да ју је тукао, чак је једном, пар месеци пре догађаја, пријављено насиље.

Он је те ноћи ушао у собу где је била са малолетним дететом, почео да је удара, не само рукама, већ и дрвеном столицом, а у једном моменту, како је изјавила М.С. изашао је из собе да узме металну шипку, којом ју је и раније тукао. Тада је она отворила прозор и пробала да побегне, али је пала. Након што ју је вратио у кућу, одвео је у болницу и све се сазнало. У тренуту када се све дешавало у кући је било више лица, који су били гости Драгише Ч. а двоје од њих су дали прво једне изјаве, да би их потом променили.

М.С. се на крају, пошто се опоравила,преселила са децом и више није долазила, јер се, како је изјавила надлежним органима, плаши да се сретне са својим невенчаним супругом.

Окривљени се жалио на првостепену пресуду, али је она у потпуности потврђена у Апелационм суду у Нишу.

(Курир)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".