Жао ми је, убио сам сав комшилук, ни криви ни дужни, дође ми да плачем... Само не жалим за женом из села која ми је бацила црну магију... Скупљала је црне керове и мачке, вадила им очи...

Ово је само део језивог признања које је деветоструки убица из Јабуковца Никола Радосављевић дао у документарцу "Маг и ја", који се бави влашком магијом.

Под јаким седативима

Масакр који и даље изазива језу у јавности догодио се 27. јула 2007, а Никола је снимљен у затворској болници неколико месеци касније. Био је очигледно под јаким седативима, па је отежано одговарао на питања новинара.

Фото: Тикток принтскрин/deponijaesmeralda

 

Преносимо вам разговор у изворном облику:

Новинар: Да ли имаш нешто против што те снимамо?
Никола: Немам ништа против.
Новинар: Да ли се сећаш онога што се догодило летос.
Никола: Сећам се.
Новинар: Како је било?
Никола: Није било... Тешко је било... Убио сам седам људи.
Новинар: Да ли ти је жао што се то десило?
Никола: Жао ми је, жао ми је... Дође ми да плачем за људима које сам убио ни криве ни дужне (почиње да плаче). Убио сам комшију са којим сам лепо живео...
Новинар: А шта ако не постоји црна магија, да ли си размишљао о томе?
Никола: Постоји црна магија, сигуран сам. Колико сам само пута платио да (неразумљиво прича)... Колико пара сам бацио, 7.000 евра сам дао за црну магију да ми се скине.
Новинар: Како праве ту магију?
Никола: Не знам како праве. Али има тамо код нас у селу жена... Скупљају црне мачке и керове и ваде им очи. И са тим ради, али како ради, ја не знам. То је била црна магија.
Новинар: Да ли је сада прошло, нема више магије?
Никола: Нема више, пошто сам убио... (неразумљиво), и можда ћерка више неће моћи да направи.
Новинар: И није ти жао што си убио?
Никола: За њу ми није жао.

Фото: Јутјуб принтскрин/Balta vjarđe(Zelena bara)

 

Подсетимо, Никола је кобног дана изашао из свог сокака на главну Улицу албанске споменице, наоружан ловачком пушком, са реденицима, крвав по лицу јер је претходно покушао да се убије скоком у бунар. На нишану му је био прво Бранислав Боронгић (57). Убио га је једним хицем док је овај стајао поред супруге Драгиње испред своје куће. Преплашена Драгиња је почела да бежи, али Никола ју је стигао и погодио хицем у леђа. Била је мртва пре него што се срушила на земљу. Никола се потом окренуо ка дворишту у коме је стајала Јованка Бадејвић. Он ју је упуцао у груди, али је она неким чудом преживела напад.

Убио и дете

Помахнитали убица је касније наишао на 15-годишњег Срђана Баџикића и његовог оца Синишу. Срђана је убио, а Синишу тешко ранио.

Никола је крвави пир наставио преко пута Синишине куће.

- Шта то радиш, црни Коле, убијаш људе по улици! - повикао му је Бранислав Бадејевић (31), а Никола га је убио.

Затим је убица наставио ка кући своје таште Анике Чогрић (62), а успут је убио Драгана Ђорђевића (22) и његовог оца Вељка (58), као и старицу Марину (78) и Јелицу Банковић (37).
Масакр је завршио тако што је ликвидирао и ташту Анику, код које је и пошао кад је кренуо у крвави пир. Хтео је да јој се освети јер је био убеђен да га она "омамљује" црном магијом.

Лечи се у Топоници, ретко проговара

Никола Радосављевић је проглашен неурачунљивим, јер је утврђено да болује од акутне параноидне психозе. Дуго се лечио у Специјалној затворској болници у Београду, али је прошле године пребачен у Специјалну болницу за психијатријске болести "Горња Топоница", недалеко од Ниша. Годинама га нико из породице није посећивао, а отац Петар, који га је једини повремено звао телефоном, умро је пре три године. Током боравка у болници није правио инциденте и ретко проговара.

(Информер)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".