Превише лична питања не само да су непристојна, већ и одговори на њих једноставно нису ваша ствар. Ако нисте сигурни, размотрите шта не бисте волели вас да питају, па то не питајте друге.

"Када ћеш да се ожениш/удаш?"

Не жели свако да се веже. Или не може, пошто још није срео праву особу. И они који су вечити самци у друштву не воле да одговарају на таква питања. Није добра идеја ни да то питате оне који су у вези јер не можете да знате зашто се још увек нису одлучили на тај корак, а понекад можете да изазовете и свађу међу њима ако им однос према браку није исти.

"Зашто си сингл?"

Шта год да каже, онај ко одговара на ово питање мора да звучи несигурно или као да се брани. Шта очекујете да чујете од њих? Да им нешто фали? Да свима другима нешто фали? Чак и ако се интересујете из најбољих намера и на фини начин, не може да испадне фино.

Фото: Јутјуб принтскрин/Appolo Hospitals

 

"Кад ћеш да имаш децу?"

Са овим питањем ретко можете да прођете добро. Крајње је наметљиво и непристојно, нарочито ако жена коју питате не може да има деце, доживела је побачај или безуспешно покушава да затрудни. Чак и ако само не жели да их има, то је њена ствар.

"Шта ће ти више деце?"

Некоме је једно дете довољно, а неко жели да их има неколико. Величина породице је ствар личне одлуке и непотребно је да се објашњава другима.

"Зашто сте раскинули?"

Људима који су доживели љубавни бродолом понекад је лакше кад говоре о томе, па сачекајте да сами почну. Уколико ћуте, значи да не желе или још нису спремни да причају на ту тему, па их оставите на миру.

Фото: Профимедиа

 

"Да ли си геј?"

Начин на који се неко облачи, говори или се понаша не говори ништа о његовој сексуалности, али је често разлог да се постави овакво питање. Такве импликације су у најмању руку непристојне.

"Колико имаш година?"

Иако само питање није ништа посебно, веома често се дешава да се схвати као увредљиво и повезано са изгледом, па је боље не постављати га - осим ако нисте лекар који прегледа пацијента.

"Да ли си трудна?"

Жена коју ово питате сама би вам рекла лепу вест да жели. Овако, можда је само надувена или се угојила, па испада да сте јој то и рекли.

Фото: Профимедиа

 

"Зашто ме ниси позвао/позвала на славље?"

Ово је једно од оних питања на која вам се одговор неће свидети ма који да је. Уколико у непозивању нема нечег веома чудног, било би најбоље и да не знате зашто.

"Зашто не можеш да смршаш?"

Увек постоји разлог зашто нешто не можемо, па и када је изглед у питању. Неко има здравствених проблема због којих не успева да се реши килограма, али можда не жели да говори о томе. У сваком случају, ово питање задржите за себе.

"Што си тако смршао/смршала?"

Ово на папиру делује као комплимент, али када се изговори, звучи као да неком кажете да је пропао и да болује од нечега. Није свако мршављење жељено. Такође, људима који су већ искомплексирани што су мршави ово може још теже да падне.

Фото: Профимедиа

 

"И све ћеш то да поједеш?"

Најбоље је гледати у свој тањир, а туђи оставити на миру. Можда је неко веома гладан или баш воли то што је послужено.

"Што си се тако пролепшао/пролепшала?"

Још једна непристојност која звучи као комплимент, јер је то као да сте некоме рекли да је досад био ружан.

"Колика ти је плата?"

Зарада је веома лична ствар и особа која жели да то подели са вама сама ће поменути колика јој је плата. Такво нешто се не пита.

"Колико си платио/платила стан?"

Људи не воле да говоре о томе колико пара имају (или немају) и колико су могли да издвоје за нешто. Они који желе да то поделе са другима, већ су то учинили.

Фото: Профимедиа

 

"Зашто немаш факултет?"

Не може свако да студира. Пошто се факултет све више види као улазница за успех у друштву или доказ памети, ово питање може да звучи безобразно и увредљиво.

"Што не радиш нигде?"

Незапослене жене често чују ово питање, као да је бављење кућом најненормалнија ствар на свету. Уосталом, неко не ради зато што не може да нађе посао.

"Што не живиш у бољем крају/стану?"

Невероватно је колико се често људи интересују за ово. Да човек има новца, вероватно би одабрао бољи крај или лепши стан, па је одговор непотребан.

Фото: Профимедиа

 

"Кад ћеш да нађеш прави посао?"

Не размишљају сви о каријери на исти начин и нема "правих послова", као што нема ни лажних. То што је неко музичар, писац или ради нешто хонорарно, веродостојно је као и свако друго занимање. Оваквим питањем се понижава саговорник.

"Што ти се не свиђам?"

Ако ово питате некога кога површно познајете, тиме сте већ одговорили на своје питање.

"Са колико њих си спавао/спавала?"

Не желите да знате одговор. Знате да не желите. Зато немојте да питате.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".