Од њега је наследила чврст карактер и способност прилагођавања, а често је умела да каже да је након што је као мала упала у креч и добила запаљење хилуса, постала додатно отпорнија на свакојаке недаће. Њеном сазревању пре времена допринело је и то што је млада остала без оба родитеља. Обоје су је напустили под невероватним околностима.

 

 

- Тата је настрадао тако што су га претукли на смрт, а мама је преминула у року од три дана. Изгубила сам оба родитеља, што је тешко, као да вам је неко посекао корен - казала је Даница, чија тужна прича мало кога може оставити равнодушним. Њу је свакако довела до преиспитивања, бесаних ноћи, туге због којих се глумица касније одала алкохолизму.

Даница је "чиста" већ више од тридесет година, а воли да нагласи да је с годинама и мудрошћу стекла мир и благостање, који су јој дошли и због стабилности коју има у браку, али и захваљујући сину Милошу Лолићу, дивном талентованом редитељу, због ког само може да се поноси.

 

 

- Доста сам се раније трошила на разне ствари што није требало да радим, али тога нисам била свесна. Једном сам чак радила за канту бензина како бих кучи могла да се вратим са наступа. Била је то моја мањкавост јер нисам умела да фокусирам пажњу на оно што ми је неопходно него сам се расипала, помагала, трчала, јурцала. И даље то радим, али моја локомотива сада иде споријим темпом. Умем да средим свој живот, имам своју башту. Узмем маказе и рукавице па мало орезујем руже и окопавам. То ме релаксира и ни на шта друго не мислим. Уз сезонске радове иде лешкарење и читање дивних књига уз цвркут птица. Близу ми је и Звездарска шума, па не чујем трамвај и гужву - казала је раније Дана.

(Сторy)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".