Сергеј Шојгу је саопштио да је за завршетак операције у Азовстаљу, на територији града, потребно три до четири дана, преносе руски медији.


"Оружане снаге Руске Федерације и република Донбаса у Маријупољу предузеле све мере да заштите становништво, пренео је Шојгу Путину. Према његовим речима, "упркос противљењу милитаната" из тог града је евакуисано више од 142.000 грађана, а ослобођени су сви таоци у луци.

Руски председник Владимир Путин назвао је неприкладним јуриш на индустријску зону у Мариупољу и наредио да се откаже, преноси РИА Новости.

- Сматрам предложени напад на индустријску зону несврсисходним. Наређујем да се он откаже - рекао је Путин на састанку са министром одбране Сергејем Шојгуом, пишу Новости.

Према његовим речима, увек, а у овом случају, тим пре, потребно је размишљати о очувању живота и здравља војника и официра.

- Нема потребе да силазите у те катакомбе. Блокирајте ту индустријску зону да мува не пролети - рекао је Путин.

Путин је затражио од Шојгуа да још једном позове све који нису предали оружје у Мариупољу да то учине, додајући да им Руска Федерација гарантује живот и медицинску негу.

- Још једном предложити свима који још нису положили оружје да то ураде. Руска страна гарантује им животе и достојанствен третман у складу са релевантним међународним правним актима. Свима који су рањени биће пружена квалификована медицинска помоћ - рекао је Путин обраћајући се Шојгуу.

Председник Русије похвалио је успешну војну акцију на ослобађању Мариупоља, највећег града на обали Азовског мора, који је непријатељ за осам година претворио у моћно утврђено подручје.

- Борба за ослобађање Мариупоља је успех. Честитам вам - рекао је Путин на састанку са руским министром одбране Сергејем Шојгуом.

ГАЛЕРИЈА: Битка за Мариупољ и пакао рата

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".