Авион је требало да полети са аеродрома Бен Гурион у Тел Авиву у недељу у 21:20, ка Лондон Гетвику, али је одложен за око три сата, полетевши нешто после поноц́и у понедељак.

Пре полетања, посада Виз Ера на лету W95752 обавестила је путнике да ц́е слетети на аеродром Лутон уместо на Гетвик а морали су да чекају још сат времена на писти пре поласка због допуне горива за путовање.

Затим је уследио шокантни обрт: око пола сата пре слетања у Уједињено Краљевство - око 3 сата ујутро у понедељак - посада је обавестила путнике да ће заправо слетети у Донкастер, Шефилд, удаљеног више од 200 миља у односу на намеравано одредиште.

- Прошло је само неколико минута пре него што смо слетели – сви су полудели у авиону. Већ је било деце и беба које су тешко подносиле слетање, многи путници су били Израелци и не познају Донкастер. Питали су нас да ли је у Лондону, рекао је један путник за "Индипендент".

Други путник је рекао да су им одједном саопштили да нема паркинг места у Лутону или Гетвику, па ц́е слетети у Донкастеру у Шефилду.

- Рекли су да су обезбедили некога да нас одатле одвезе у Гетвик. Тада су људи постали узнемирени - један је рекао да је знао да ће бити овако, никада се не би укрцао у тај авион. Остали бисмо мало дуже за авион који би могао да стигне до Гетвика, или чак Лутона, испричао је он.

Упркос обећањима да ће један аутобус да ц́е све људе одвести назад до три и по сата удаљеног Гетвика, путници кажу да им је Донкастер-Шефилд особље по доласку рекло да нема аутобуса.

- Прошли смо пасошку контролу и било је само неколико људи из Wизз Аир-а. Сви су се питали "Тада су рекли да не можемо да добијемо аутобусе, јер их немају. Саветовали су нам да узмемо такси и задржимо рачун. Онда су нестали! Не знам ни како су изашли одатле, објаснио је путник.

Уместо тога, изнервирани људи, укључујуц́и породице са малом децом, морали су да плате велике суме новца за ноћне таксије према југу. Неки су у путовању уз неколико стајања провели и више од 15 сати.

(Б92)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".