- Све се десило изненада. Моја ћерка Бојана и ја биле смо у таксију када је на нас колима налетео тај човек. Он је у кривини прешао на нашу страну преко пуне линије и при великој брзини закуцао се у наше возило. Ми смо ишли 28 километара на сат, таксиста је возио у другој брзини, а тај човек који нас је ударио није поштовао саобраћајне прописе и кретао се пребрзо. Притом је све време разговарао телефоном, то сам видела јер сам седела напред. Појас и ваздушни јастуци спасли су ми живот, али и сломили ребра. Потпуно смо разваљене - потресено је испричала Радмила неколико дана након немилог догађаја.

Фото: Д. Мило

 

 

Њена ћерка је, међутим, извукла дебљи крај. 

- Бојана је седела позади и ничег се не сећа. Има потрес мозга, поломљену горњу вилицу, избијене зубе, исечену усну, десни су јој покидане, сва је надута, има шавове споља и изнутра… Претрпела је озбиљне стресове и трауме. Рекли су нам да ће кост најмање шест месеци морати да зараста, а после ћемо видети шта може да се уради. Смештена је у Рисну јер су тамо неуролози, док сам ја због поломљених ребара примљена у Котору. Изашле смо из болнице прошле среде и сада смо до даљњег у Тивту. Морамо да идемо у Подгорицу где мојој ћерки треба да се уради максилофацијални снимак. Обе примамо инјекције против болова и пијемо антибиотике. И ја и Бојана имамо модрице по целом телу. Постављене су ми траке преко груди и лева ребра су ми пукла, док ми је грудни кош потпуно нагњечен. Могу само до тоалета и назад. Добро је да смо извукле живе главе, то је најважније - изјавила је она тада, а преноси "Сторy".

Након изласка из болнице Радмила и Бојана сазнале су ко је главни кривац за удес.

Фото: Д. Мило

 

 

- Сазнала сам да је несрећу изазвао Рус, инжењер нафтне индустрије Руске Федерације из Волгограда. Он је тренутно у притвору у Спужу зато што је направио тешко кривично дело против безбедности и гони га јавни тужилац јер нас две заиста имамо озбиљне телесне повреде. Касније сам сазнала да је возио брзо јер је журио на аеродром да сачека жену и малолетну децу. Такси је потпуно поломљен, а дечко који нас је возио такође је повређен. Русу није било ништа, он је најбоље прошао. Чула сам да је већ ангажовао скупоцену адвокатску канцеларију из Подгорице, а није се сетио да пита како смо нас две. Човек брине за своју породицу и баш га брига за друге. За цео живот могао је да нас унесрећи. Видећемо шта ћемо даље радити. Свашта ће ту бити, али нећу одустати због свог детета. Само њу имам - закључила је Радмила тада.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".