Након што је тужилаштво наводно одбацило тужбу његове супруге за породично насиље, Небојша Гранчарски се огласио за "Глорију" и проговорио о томе кроз шта је прошао у претходном периоду, па истакао да му је највећа сатисфакција то што су заједничка деца одлучила да живе са њим.

Фото: Архив Новости

 

- Како ми је интерес деце увек на првом месту, трудим се да ублажим последице које је у нашим животима произвела лажна оптужба за насиље против мене. Деца неко време нису ишла у школу јер су их другови, под утицајем написа на порталима и у штампи, питали да ли је то истина. Мени је било паклено тешко тих недеља, све оно у шта сам веровао, брак, пристојност, васпитање, распало се као кула од карата. Можете ли да претпоставите кроз какву емотивну вртешку су пролазила деца? Било ми је важно само њих да заштитим.

Деца су одлучила да остану са оцем. Најстарији Виктор је у сведочењу пред тужилаством рекао да Небојша никада није дигао руку на његову мајку Драгану.

- Њхова одлука је за мене највећа сатисфакција. Посвећен сам њиховој будућности, желим да постану емотивно функционалне особе које ће јасно правити разлику између доброг и лошег. Нестало би света и човека кад би лаж, зло и мрак победили добро, љубав и истину. Драгану поштујем као мајку наше деце, упркос томе што ме је у јавности оптужила за гнусне ствари. Поновићу оно што сам рекао у тужилаштву: никада супругу нисам ударио, али сам био сведок њеног порочног понашања - рекао је Небојша.

Фото: Д. Мишић

 

Небојша је испричао и своју верзију приче како је дошло до краха брачне заједнице са Драганом након 25 година брака:

- Са Олгом и Игњатом са био на селу када ме је Драгана кратком поруком обавестила да се иселила из нашег стана. У почетку сам мислио да се шали. Након што смо се вратили у Београд схватили смо да је нема. Нисам имао појма где је. Звао сам је телефоном, слао поруке, али она није одговарала. Како немам друштвене мреже деца су ме будила ноћу да ми покажу шта њихова мама качи на сторијима. Обично су то били снимци из ноћног провода са веселим друштвом. Два месеца није видела децу и то ме је, као породичног човека, највише болело. Убрзо ме је чекало ново изненађење. Поднела је тужбу против мене за породично насиље, желећи да ме на тај начин острани из заједничког стана, како би убрзала продају наше некретнине и брзо дошла до неопходних новчаних средстава. У јавности сам осуђен и проглашен насилником, пре него што је правосуђе завршило свој део посла. Пошто је саслушало сведоке, тужилаштво је одбацило тужбу због недостатка доказа - истакао је он у својој исповести, те додао да из њихове брачне заједнице не жели да се сећа само ружних ствари.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Prakticna zena

 

Подсетимо, Драгана је оптужила мужа с којим је и у бракоразводној парници, да је од њега "трпела физичко, психичко и финансијско насиље". Она је супруга пријавила неколико месеци после насиља, за које тврди да се догодило 4. јануара прошле године у њиховом стану. На питање зашто га није пријавила када се инцидент наводно догодио, нити је отишла код лекара који би констатовао повреде, изјавила је да није хтела да се њихова имена развлаче кроз медије.

- Те вечери сам седела у дневној соби, читала књигу и пушила цигарету. Прошао је поред мене и рекао: "Лузерко, никада ништа у животу ниси направила, и деца су те провалила." Пошто сам ћутала, ухватио ме је за руке, почео да ме тресе и да виче: "Мутава, одговори", а онда ми је ударио два шамара. Отрчала сам у купатило да се исповраћам, спаковала ствари, позвала другарицу и отишла код ње - испричала је, према незваничним информацијама, Драгана тада, преносили су медији.

(Глорија)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".