Како преносе медији, тридесет пет особа је погинуло након што се аутобус са више од 100 припадника Сионске хришћанске цркве срушио у четвртак увече у близини града Чиманимани у источном Зимбабвеу, саопштила је републичка полиција Зимбабвеа (ЗРП).

Нажалост, несрећа са смртним исходом догодила се око 22 часа. по локалном времену (16:00 по источноевропском времену), када је аутобус са 106 чланова цркве "слетео са пута и упао у клисуру", наводи ЗРП на Твитеру.

Припадници полиције саопштили су да је у несрећи повређена 71 особа.

- Тела настрадалих су превезена у болницу Чипинге на обдукцију, док су повређени упућени на лечење у исту установу, а 13 је тешко повређених - саопштио је ЗРП, преноси ЦНН.

Према последњим подацима, број саобраћајних несрећа, укључујући несреће са смртним исходом, у Зимбабвеу је у порасту.

Како се сазнаје, званична стопа смртности у саобраћају у Зимбабвеу порасла је са 1.836 у 2016. на просечно 2.000 смртних случајева годишње између 2017. и 2019. године, у просеку преко пет смртних случајева дневно, према Савету за безбедност саобраћаја Зимбабвеа (ТСЦЗ). Светска здравствена организација процењује да би права цифра могла бити три пута већа, према недавном извештају Уједињених нација.

Држава Зимбабве губи у просеку 3% свог бруто домаћег производа годишње због саобраћајних несрећа, саопштио је ТСЦЗ 2017.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".