У великим градовима, у наредном периоду, цене некретнина могу само да расту, предвиђају они који се тиме баве. Због тога, кажу, морамо да их посматрамо озбиљно и појединачно. Само тако добра прилика може да се укаже, а лоша избегне.

"Некретнине су много широк појам. Кад бисмо хтели да предвидимо неке токове функционисања на тржишту, морамо дефинисати на шта се односи па тако, рецимо, могу да расту цене некретнина у појединим градовима, што не значи да ће расти у свим градовима", каже Душан Узелац. 

За све оне који планирају да купе стан у граду у Београду, Новом Саду, Крагујевцу, Краљеву, треба узети у обзир да је актуелан процес урбанизације становништва, каже Узелац.

Напомиње да то значи, да постоји миграција становништва из унутрашњости ка градовима као и унутрашња миграција, где се становништво са обода града приближава центру.

Фото: Н.Фифић

 

Ако узмемо у обзир то да потражња станова у урбаним градским срединама и индустријским зонама расте, претпоставка је да ће и цене да прате тај тренд и то, каже Узелац, на два начина.

Према његовим речима, прво ће расти јер ће бити већа тражња, а рашће и зато што ће бити инфлације, нешто што данас кошта 100.000 евра, за годину дана биће 110.000 евра.

"То је оно што ће се десити па ћемо мислити да је поскупело, а инфлација је то што је погурало цену, али то је нека анализа из моје перспективе", рекао је Узелац.

Јасно је и то да свако има своје право време за куповину некретнине. Потребно је да се склопе коцкице које прате наше жеље, потребе и могућности а добра, односно права прилика, се не пропушта.

(РТС)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".