Како је испричала, првог дана руске инвазије пробудила ју је бука између 4 и 5 сати ујутро, а убрзо је сазнала да је реч о експлозијама.

Тад је последњи пут видела супруга у оделу, каже. Након тога пресвукао се у војничку одећу, коју и данас носи.

"Почело је", било је све што јој је у том трену рекао.

Његова канцеларија убрзо је постала место састајања војног заповедништва, а Зеленски се одвојио од своје породице. Отада су он и супруга разговарали само телефоном.

На питање шта је рекла свом деветогодишњем сину и 17-годишњој ћерки, рекла је: "Деци не треба ништа објашњавати. Они виде све, као и свако дете у Украјини. Сигурно, то није нешто што би деца требало да виде - али деца су врло искрена. Од њих не можете ништа сакрити."

Рекла је да ће украјинска омладина израсти у родољубе, спремне да бране своју домовину. Кад су деца у питању, најбоља стратегија је истина, додала је.

Рекла је да је Путин кренуо да дели њен народ, али то је немогуће.

- Управо тај лични бес и бол, које сви осећамо, тренутно активирају жеђ за деловањем, одупирањем агресији, обраном наше слободе, истакла је и додала да је Украјина постала земља волонтера: с уметницима, угоститељима и фризерима који раде заједно како би помогли својој браћи по оружју.

Захвалила је свим земљама које су примиле украјинске избеглице.

 

(Индекс.хр)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".