Никола Јокић, Џоел Ембид и Јанис Адетокумбо су у најужем кругу кандидата за освајање МВП титуле ове сезоне. Ко ће добити награду? Одговор се још увек не зна, али постоје добре назнаке да би то могао да буде Србин.

Наиме, појавио се један детаљ на друштвеним мрежама, који указује на такав исход. Новинари који учествују у избору, морали су да пошаљу своје гласове, а фотографија која је испливала на интернету је свакако нешто што иде у прилог Јокићу.

На њој се виде гласови једног дела новинара и по томе делује да је Никола најближи награди. Наравно, то ништа не мора да значи, али је свакако нешто показује да би Никола могао да одбрани ласкаво признање које је добио прошле сезоне.

Захваљујући Николи је Денвер ушао у плеј-оф. Његове партије ове сезоне, без двојице главних саиграча Џамала Мареја и Мајкла Портера јуниора, су само један од показатеља због чега је заслужио награду. Уз све то има нестварну статистику.

Подсетио је на све то и његов тим занимљивом сликом на свом Твитер профилу. Показали су све статистичке параметре у којима је Србин доминирао као само још један разлог зашто би награда требало да припадне њему.

Уз све то Никола је недавно исписао историју. Постао је први човек у историји НБА лиге који је у једној сезони сакупио 2.000 поена, 1.000 скокова и 500 асистенција.

 

 

(Новости)

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".