Nikola Jokić, DŽoel Embid i Janis Adetokumbo su u najužem krugu kandidata za osvajanje MVP titule ove sezone. Ko će dobiti nagradu? Odgovor se još uvek ne zna, ali postoje dobre naznake da bi to mogao da bude Srbin.

Naime, pojavio se jedan detalj na društvenim mrežama, koji ukazuje na takav ishod. Novinari koji učestvuju u izboru, morali su da pošalju svoje glasove, a fotografija koja je isplivala na internetu je svakako nešto što ide u prilog Jokiću.

Na njoj se vide glasovi jednog dela novinara i po tome deluje da je Nikola najbliži nagradi. Naravno, to ništa ne mora da znači, ali je svakako nešto pokazuje da bi Nikola mogao da odbrani laskavo priznanje koje je dobio prošle sezone.

Zahvaljujući Nikoli je Denver ušao u plej-of. NJegove partije ove sezone, bez dvojice glavnih saigrača DŽamala Mareja i Majkla Portera juniora, su samo jedan od pokazatelja zbog čega je zaslužio nagradu. Uz sve to ima nestvarnu statistiku.

Podsetio je na sve to i njegov tim zanimljivom slikom na svom Tviter profilu. Pokazali su sve statističke parametre u kojima je Srbin dominirao kao samo još jedan razlog zašto bi nagrada trebalo da pripadne njemu.

Uz sve to Nikola je nedavno ispisao istoriju. Postao je prvi čovek u istoriji NBA lige koji je u jednoj sezoni sakupio 2.000 poena, 1.000 skokova i 500 asistencija.

 

 

(Novosti)

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".