Жељко истиче да на године гледа само као на број, док му је са друге стране битнија једна друга ствар.

- Ја сам богобојажљив човјек, што само значи да је свака стрепња везана уз оно што радим, како радим, те радим ли довољно добро и поштено. Тако је и када је реч о годинама. Не колико их је, него јесу ли протраћене или не. Ако нису, бројке не сметају - каже певач и сумирајући године за собом, открива на шта је најпоноснији.

Фото: В. Данилов

 

- Занимљиво, али близина педесетог рођендана још ме није натерала на ту врсту рекапитулације. Ипак, поносан сам на све што сам стварао и на породицу која ми је некако најважнија. То је база од које све креће - каже Жељко који ће ове године прославити јубиларни 50. рођендан, што не практикује увек.

 - Ове године сам пожелео да славим рођендан па су моја жена и Мина преузеле целу организацију. Једва чекам да видим шта су ми припремиле.

Фото: АТА имагес

 

Жељко и Јована Јоксимовић су у складном браку већ 10 година, а певач није сигуран која је тајна успеха на том пољу. 

- Да знам ту тајну, патентирао бих је и био најбогатији човек на свету. Али знам да ми је однос с Јованом изузетно важан, она и деца су моје полазиште, исто колико и уточиште па се зато и у томе трудим. Улажем и враћа ми се на најлепши могући начин.

Жељко и Јована имају троје мале деце, сина Косту (8), као и близнакње Ану и Срну (5). Певач из првог брака има и ћерку Мину која је у двадесетим годинама, а разлика између онога какав је родитељ био када је добио прво дете и онога што је сад је, како каже, огромна.

- Био сам врло млад када се Мина родила и много тога нисам знао, премда не мислим да је то недостатак зато што љубав према детету исправи све недостатке. Тако је било и онда, тако је и данас. И можда нисам савршен, али децу неизмерно волим и она то осећају.

- У двадесетима недостаје мудрости и знања, после недостаје снаге и енергије, али понављам, све то је на неки начин неважно ако деца осећају оно основно и најважније - да су родитељи ту за њих и да их воле - прича Жељко и открива да поред Мине и Коста и Срна имају дара за музику.

Фото: АТА имагес

 

- Коста већ свира клавир, али свакако га нећу терати да се тиме у животу бави, нисам ни Мину. То мора бити њихов избор, а не мој. Срна је такође почела ићи на часове клавира. Сво троје су врло музикални и то ме радује.

(24седам)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".