Тамара је проговорила и о најчешћим питањима гледалаца и љубитеља емисије.

- Поново крећемо од југа Србије, у новој сезони радимо домове 13 породица и реновирамо једну сеоску основну школу. Оно што ће бити мала новина у емисији је што ћемо обилазити све породице које смо радили до сада у серијалу. То је уједно и једно од најчешћих питања које добијамо од гледалаца и љубитеља емисије. Све наравно занима да ли кућу радимо за 5 дана, али и како живе породице после наших акција. Сада имамо идеалну прилику да посетимо све породице којима смо на југу радили куће пре 5 година, а како они живе гледаоци ће моћи да виде у новим епизодама - рекла је Тамара Грујић.

Фото: АТА имагес

Тренутно сте на терену, да ли снимате нове епизоде?

- Снимамо 14 епизода такође на југу Србије, овде смо имали највише пријава, а и територија југа је заиста доста велика. Поред реновирања 13 домова, радићемо и једну основну школу на територији општине Бабушница, од напуштене основне школе направићемо рекреативни дом који ће служити свим општинама у околини да деца долазе ту на рекреативне наставе, у питању је село Пресека у близини Звоначке бање и клисуре Јерме, прелеп део Србије.

Размишљате ли да полако завршавате ваш серијал који већ траје једанаест годинама?

- Док Ленка не буде пошла у предшколско, моћи ћемо да будемо на терену, уколико нас наравно буде служило здравље и гледаност.

Фото: В. Данилов

 

Колико сте се ужелели студијских емисија и фиксног радног времена?

- Од фиксног радног времена сам се одавно одвикла. Али студијски посао има својих чари. Телевизија је свакако моја велика љубав, не знам да ли ћу после “Радне акције” потпуно да се повучем из јавног живота или ћу имати неку другу емисију која ће можда бити студијска.

Иако сте са породицом нон стоп заједно на терену, колико трпи ваш приватни живот?

- Највише трпи мој друштвени живот. Не излазим уопште, нема ме на градским дешавањима, ретке су прилике када сам у граду. Пријатеље и чујем телефоном, сада имамо и јасан договор да се организовано виђамо два до три пута годишње на кратким путовањима, а нажалост фестивали које сам волела да посећујем (Битеф, Београдски фестивал плеса, Кратки метар, Седам величанствених, Фест…), чекају године кад се будем повукла са оволиког теренског посла.

Фото: В. Данилов

 

Како се Ленка, која ускорио пуни три године, сналази на терену?

- Ленка не зна за уобичајено детињство које имају деца у граду. Не иде у вртић, нема устаљен начин живота. Веома рано је навикла да мења места боравка, да мења кревет у којем спава, да константно упознаје нове људе, односно њихову децу. Трудимо се да из свих околности извуче најбоље. Врло добро подноси све те промене, одлично издржава дуга путовања колима, не тражи нон стоп да гледа у таблет, умемо лепо да се забављамо. Мислим да јој највише смета кад не може да буде са нама на градилишту цео дан јер мора да иде у кревет на дневни одмор. На градилишту јој сви излазе у сусрет, мајстори јој праве играчке, јури животиње, заиста ужива као здраво и радосно сеоско дете.

Фото: В. Данилов

 

Колико би вам посао био другачији да са вама нису супруг и кћеркица?

- Сумњам да бих могла да имам партнера који није са мном на терену. Ми смо ипак више од 8 месеци годишње ван Београда. Да не говорим да не би постојала шанса да дете није са мном. Овако се заиста све дивно уклопило. Пре свега супруг је из исте бранше, само се са филма пребацио на телевизију, дипломирани је организатор, а Ленка пошто не зна за другачије детињство, ужива у природи ван Београда.

Недавно сте изјавили да размишљате о проширењу породице?

- Веома би нас обрадовало проширење породице.

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".