- Па, не може да се заборави. То је просто немогуће, али може да се прихвати и да се настави даље, да се већ десило и да је то нешто не треба више човека да брине или да га спутава што доживљава у тренутку или што ће да се деси у будућности. Имао сам много ситуација на терену и ван њега које су, онако, трауматичне од ових одвратних ратова у одрастању па надаље. Све то остави ожиљак. Ове године сам доживео што никада нисам доживео у својој каријери, у свом животу. Сигурно да је ментално и емотивно оставило неког трага. Колико је то велико, колико ће то да ме прати, не знам. То је нешто што не могу да предвиђам и не могу да трошим енергију, да размишљам о томе колико ће то да ме прати - рекао је Ђоковић.

Фото: Профимедиа

 

 

- Све је то и даље свеже. Некако све то видим из два дела, где је ту мој посао - први је да се некако опростим са тим, да се то догодило и да идемо даље. Мада, када сам на турниру ме подсећају на те ствари и трудим се да не размишљам о томе. С друге стране, тај други део посла је онај који се тиче професионалних турнира када крену ти званични мечеви. Ту је тај моменат када излазе те неке ствари на површину. Трудићу се да то користим као гориво, неку конструктивну игру, да играм свој најбољи тенис, мотивације увек има. Ипак, треба бити реалан, иако од себе имам очекивања увек, с друге стране се трудим да немам превелика очекивања за ову недељу, јер фали ми мечева. Нисам играо мечеве. Шљака је специфична подлога, надам се да ми неће бити пуно време да уђем у ритам - закључио је Новак.

Ноле се после дуже паузе враћа на терен, а јасно је да још увек није до краја успео да заборави све што му се догодило у Аустралији.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".