Трешње су богате антиоксидансима

Још пре много година трешње су сматране најбољим воћем за прочишћавање организма, ослобађајући га од штетних токсина. Прочишћавају организам захваљујући антоцијанинима, који им дају карактеристичну модро црвену боју. Трешње имају моћ да неутралишу слободне радикале, који су одговорни за дегенеративне болести, као што су Алцхајмер, канцер или артритис.

Уједно, трешње помажу у превенцији разних болести и проблема са срцем, а такође спречавају и превремено старење ћелија. Штите срце и побољшавају циркулацију крви, одржавају у добром стању капиларе у мрежњачи, што доводи бољем очувању вида.

Са друге стране, трешње садрже витамин Ц и аминокиселине, који су идеални за превенцију старења коже, али и за очување здравља косе и ноктију. Успоравају настанак бора, флека и старачких пега, омогућавајући кожи младалачки изглед.

Фото: Профимедиа

 

Трешње, главни састојак дијета за прочишћавање организма

Свакодневно конзумирање 200 грама трешања помаже у превенцији многих здравствених проблема, и побољшава опште стање организма, омогућавајући да изгледате здраво и младо. Трешње су идеалне за дијете за прочишћавање организма, јер захваљујући калијуму који садрже (а при том не садрже натријум), помажу особама које имају проблем са задржавањем течности. Постоји дијета са трешњама, која се сатоји од испијања 2 литра сока од трешања на дан, током 72 сата заредом. Ова дијета за циљ има да ослободи организам од токсина и мокраћне киселине, и да сагори масти, и тако вам помогне да смршате који килограм.

Препоручује се конзумирање трешања особама којима је потребно повремено чишћење организма од токсина и течности, како би се осећале боље. Такав је случај са особама које пате од артритиса, гихта, гојазности, камена у бубрегу, камена у жучној кеси, особама са целулитом итд.

Фото: Профимедиа

 

Трешње за јаче кости

Трешње се такође препоручују и за отклањање симптома и разних здравствених проблема везаних за остеопорозу, нарочито код жена у менопаузи, јер садрже гвожђе и калцијум. Могу се такође конзумирати за лечење и превенцију анемије и проблема са зубима. Трешње је позељно укључити у исхрану код деце која су у фази мењања зуба.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".