Једна од омиљених свакако је била и чувена плавуша коју је глумила глумица Ксенија Јанићијевић, која је у шоу дошла као сестра од тетке Бориса Бизетића.

Осим што је глумила плавушу, у истом шоу програму Ксенија је глумила и Зорку и Петкану, те смо је гледали у свакој епизоди. Ипак, оно што мало људи зна о њој јесте то да је она ћерка познатог глумца.

 

 

У питању је Јован Јанићијевић Бурдуш, од ког је Ксенија и наследила таленат за глуму.

Она се на телевизији први пут појавила у филму “Секула и његове жене”, у ком је глумила управо уз свог оца, а глумила је његову ћерку.

 

 

Касније смо имали прилику да је виђамо у серијама “Звездара” и “Сељаци” у којима је имала мање улоге, али није успела да оствари значајнију глумачку каријеру. Ксенија се данас презива Ђокић, а на друштвеним мрежама повремено се огласи фотографијама са путовања.

 

 

Њеном оцу Јовану Јанићијевићу који прославио улогом Бурдуша у серији “Музиканти” живот се из корена промено након што је изазвао саобраћајну несрећу у којој је погинуо његов сувозач. Узрок је била његова непажња, а казну од годину дана затвора одслужио је у Забели.

Након одслужења казне наставио је да ниже успехе на филмском платну. Надимак му је остао након што је одиграо симпатичног ромског контрабасисту и тако је стекао популарност на територији читаве бивше Југославије.

 

 

Неки од филмова у којима је глумио јесу: “Секула и његове жене”, “Сулуде године”, “Мољац”, “И Бог створи кафанску певачицу”, “Валтер брани Сарајево” и многи други.

Јован је умро у Београду у 61. години живота и сахрањен је у Алеји заслужних грађана.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".