Ово су неки од његових цитата:

"Човек може да нађе колико год хоће пријатеља са којима ће да прича, али мало је оних са којим ће да ћути."

"Многима би се допао да се ниси трудио допасти се свима."

"Никада немамо довољно времена за оне који нас воле, већ само за оне које ми волимо."

"Право је чудо како човек у туђини одједанпут почне да схвата вредност неких ствари и речи, на које код куће није ни обраћао пажњу."

"Звезде падају и дању, само то многи нису у стању да виде."

"Осмехнеш ли се деци, она узврате осмехом. Осмехнеш ли се одраслима, они се питају: “Зашто се овај смеје?"

"Тражи се једна половна недеља,без вести о несрећама и ратовима! Траже се пријатељи, макар дотрајали, сви они ишчезли, расељени, изгубљени, пожењени, траже се сви они што су нас разносили комад по комад, део по део: делове нашег времена, наше љубави, траже се да врате љубав."

"Ви сте, заиста богата земља – казао је странац уморан од чуда. И јесмо – одговорио сам поносно. Већ дуже од четрдесет година, они који су на власти упорно краду, а видите, још доста тога је остало! Бог чува Србију, пандур ћуприју, а будала паре."

Фото: Сарић С.

 

"Тешко ономе коме се, после много година пружи прилика да проведе ноћ са неком од својих највећих љубави коју никад није такао! Остаће без ичега у срцу, сиромашнији за једну најлепшу бајку. Када се увери да се не разликује од других жена, да није ни боља, ни лошија, тачније да није била ни из близа вредна онолике патње, и да јој је сву вредност коју је поседовала уствари расипнички поклањала само та неузвраћена љубав. Хоћу своју љубав натраг!"

"У пролеће, ми смо најлепша земља на свету и то сви знају, па нам завиде. Господе – питају – зашто си засуо обиљем Србију? Дао јој пријатну климу, богате житнице, густе шуме; дао си јој брзе реке, високе планине, дао си јој родну годину, дао си јој све. Тачно! – Одговара Господ Бог. Али сам јој зато дао и Србе."

"Када ми се неки писац хвали како перфектно говори шест језика обично му саветујем да се запосли на некој хотелској рецепцији. Тамо чезну за таквима! Ја, лично, имам великих мука и са матерњим. Једва нађем речи које су ми потребне за сва чуда која нам се догађају."

"Изабери момка који ће те одвести кући да те упозна са својим родитељима, а не са својом спаваћом собом."

"Кажу да је књига највећи човеков пријатељ, а то исто тврде и за пса. Што се већ једанпут не одлуче ко је највећи пријатељ па да купим пса, или књигу?"

"Постоји ли вечна љубав? – Нисам вечан па не знам."

"Не постоји град на свету, као што је Београд, у коме је сваки дан – историјски."

"На крају, сетих се дивне мисли коју је волео да понавља мој покојни пријатељ, Хиландарац, отац Митрофан: “Наше је само оно што поклонимо другима”. "

"Није важно шта човек пије, каже ми пријатељ, већ у кога гледа док пије."

"Ипак нисам побеђен све док не признам пораз, а ја га још не признајем."

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".