Оптужницом која је већ потврђена пред Основним судом у Брчком, Асмиру Б. стављено је на терет је 22. марта, око 12 сати, најпре вербално, а затим и употребом пиштоља, претио ординирајућој лекарки.

- Незадовољан објашњењем процедуре према којој о продужењу његовог боловања једино може одлучити надлежна лекарска комисија, изреволтирано је почео лупати рукама по столу докторице А.К., бацати инвентар по ординацији, викати и псовати. Пошто су на њен захтев медицинске сестре позвале полицију, истрчао је до свог аутомобила, узео спортски пиштољ марке Ерсофт Колт, сличан правом пиштољу, поново ушао у ординацију и уперио га из непосредне близине докторки у главу, наводи се у оптужници коју преноси Кликс.

Како се додаје, плашећи се за живот, А. К. га је молила да се смири,али он је и даље протестовао и махао оружјем да би, очекујући долазак полиције, коначно испустио пиштољ и побегао из амбуланте.

- Поступак Асмира Б. изазвао је запрепаштење, узнемиреност и страх за живот, не само код А.К, већ и код четири медицинске раднице, које нису могле знати каквим им се оружјем прети, наводи се у оптужници.

После вишесатне полицијске потраге за њим на подручју Брчког и Челића, како су навели из брчанског тужилаштва, он је сам дошао до станице полиције у Брчком и предао се.

– Брзом реакцијом органа гоњења против њега је, након спроведене истраге, подигнута оптужница за кривично дело угрожавање безбедности за које се може изрећи казна затвора од три месеца до пет година, додали су из тужилаштва.

Како је закључено у оптужници, он је угрозио безбедност више особа озбиљном претњом да ће их лишити живота и тешко телесно повредити, а то је истовремено учинио и према службеној особи у вези с вршењем њене функције.

(Србија данас)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".