Непосредно пред емисију, Маја је одговарала на питања. И тада је покушавала да избегне да одговара на питањау вези са групом "Луна" и са Чедом. Уместо тога, наглашавала је да ради на новим пројектима, враћању на музичку сцену, а говорила је и о својој каријери на прекоокеанским бродовима на којима је претходних година певала.

Фото: Јутјуб принтскрин/Kurir TV

 

- Ја сам од почетка године одлучила да драстично променим многе ствари у свом животу, нарочито по питању каријере. Ради се на новим песмама и на великом камбеку. Није ме било толико дуго и планирам да то буде онако, баш како треба.

Са киме сарађујеш?

- Не могу ништа конкретније да кажем осим онога што се зна, да смо супруг и ја радили на томе, с обзиром да смо мој први соло албум, који је изашао 2008. године, радили ауторски сами. А наравно, надамо се и да ће колеге аутори, с којима смо ових дана у контакту и преслушавамо разне песеме, имати адекватан одговор на оно што ја као визију имам.

Хоће ли бити сарадње са Чедом Чворком?

- Та сарадња је завршена давне 2006. године и тамо треба и да остане.

Да ли си га срела некада после одласка из групе "Луна"?

- Та сарадња је завршена 2006. године и ту треба да остане (смех).

Фото: Архива Новости

 

Променила си музички правац после одласка из Луне. Шта сад можемо да очекујемо?

- И оно је био поп, као и мој соло албум, али се у неким сегментима разликовао. После много одсуства и искуства на прекоокеанским бродовима на којима сам наступала, остало је велико богатство које је утицало на то шта ће данас бити присутно у мом ауторском и извођачком раду.

Изгледаш исто као и 2006. године и уопште се ниси променила. Како је то могуће? Да ли те људи препознају?

- Да, доста њих ме препознаје, што ми је драго. Ја сам с намером задржала имиџ од раније да би могли људи да ме повежу с Мајом из тог периода. Јако сам срећна што људи на мене, где год да се сретнемо, реагују позитивно. Ове године сам први пут после икс година имала прве наступе у Србији. То је био мали тест да видим колико људи памте.

Да ли то значи да си завршила с радом на крузерима?

- Не. Када су позитивне ствари у питању, када је нешто квалитетно и траје, то задржим. Само проширујем видике. Оно што не ваља и што не иде, иде у прошлост. Што се тиче крузера, то је једно позитивно искуство и нешто што је другачије од онога што је каријера и што је присутно у мом животу. Крузираћу онда када ми то треба.

Колико је корона пореметила рад на бродовима?

- Корона је свакако пореметила рад свим музичарима на свету, како на крузерима, тако и на копну. Две године нисмо могли да се бавимо својим послом. Опет, с оне друге стране, с обзиром да се пуно радило пре короне, човек мора да буде задовољан. Барем ја говорим о свом случају. Била сам мало преморена јер сам годинама била радохоличар.

Рад на крузерима је поприлично напоран. Какво је твоје искуство? Да ли си имала непријатности?

- Упознавали смо доста људи тамо и у односу на музичаре, то су стварно приче небо и земља. Не могу да причам за друге послове, али ми смо били повлашћени у односу на њих. Наш посао има краћи рок трајања током дана, имамо одређене повластице што се тиче кретања и комуникације с људима. Тамо махом одлазе млади људи који могу да издрже такав темпо, јер није лако издржати. Још ако си сам, још теже је.

Својевремено си наступала на Беовизији. Да ли би се опет пријавила на такву врсту такмичења?

- Први соло наступ 2007. године је био управо на Беовизији. После тога нисам имала сличне амбиције нити тренутно имам. А да ли ћу имати, видећемо.

Шта мислиш о Констрактиној песми?

- Допада ми се. Врло интелигентна песма. Није класична, комерцијална уз коју се игра. Једноствано, врло интелигентан текст, све је интелигентно урађено. Излазак те песме је изненађење за све.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".