Жељко је, наиме, на том албуму свирао бас гитару, будући да је тадашњи гитариста Зоран Реџић уочи снимања тешко повредио прст леве руке. Антологијску песму написао је покојни песник Душко Трифуновић, а једном приликом присетио се како је настала.

Фото: Зоран Јовановић Мачак

 

 

 

- Ту је други стих врло важан “Да те мрзе, а да ти се диве”. Једном смо седели у кафани "Парк" кад сам угледао Жељка Бебека како пролази. Жељко је сјајан уметник, али је "штос" у томе што је био мршав, имао је танке ножице, а глава му огромна, зато што му је фризура у то доба била натапирана. И ја знам да га не воле, говоре “Ма што се прави важан". Али, кад је ушао у кафану, одједном су се сви озарили и тад сам схватио - њега мрзе, али му се диве. Отишао сам кући и то написао… - испричао је једном приликом Трифуновић.

Аутор осталог материјала био је Горан Бреговић. Албум је снимљен у лондонски студио "Оxфорд Цирцус" Џорџа Мартина, док су музику писали и припремали у Борику, месту крај Рогатице у источној Босни. У Лондон их је одвео и надгледао музички уредник дискографске куће "Југотон" Вељко Деспот. Тираж тог албума прешао је 200 хиљада примерака и "Југотон" је био присиљен да измисли дијамантску плочу, јер су први достигли тако високе тираже.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".