Туча испред месног одбора СНС у насељу Нова Галеника, који је удаљен око 300 метара од школе у којој се налазе сва бирачка места.

У инциденту су учествовали лидер Покрета слободних грађана, Павле Грбовић, и чланови Српске напредне странке.

Из СНС-а поручују да су "то лажни наводи које су пласирали Грбовић и медији блиски драгану Ђиласу", док са друге стране поручују да је лидер вођа ПСГ-а "задобио повреде после насртаја на њега", тачније "да му је глава разбијена".

СНС је одмах издао и саопштење у коме поручују:

Фото: Д.Б.

 

 


- Невероватне су лажи које Павле Грбовић и Ђиласови медији пласирају у изборном дану. Не маре ђиласовци што постоји и видео снимак на коме се јасно види да управо Павле Грбовић провоцира чланове Српске напредне странке испред просторија изборног штаба Месног одбора  Галеника.

Не занима Ђиласове упосленике ни што је Грбовић стакленом чашом гађао наше чланове, али то је слика и прилика њиховог политичког деловања, насиље над сваким ко није са њима.

Они који не могу да поднесу што је Србија сваким даном све јача земља, они који су Србију бацили на колена и не могу да прихвате да је она данас гарант мира и стабилности, покушавају провокацијама да изазову насиље и баце љагу на најубедљивију победу Александра Вучића и Српске напредне странке до сада.

Градски одбор Београд Српске напредне странке поручује Павлу Грбовићу и Ђиласовим медијима да се нисмо уплашили, нити смо устукнули пред њиховим лажима, боримо се за Србију и све њене грађане, радом и резултатима.

Док Ђилас и његове сатрапе призивају насиље и крвопролиће, Александар Вучић и листа "Заједно можемо све" боре се за мир, стабилност, даљи напредак и развој Србије - наводи се у саопштењу СНС.

Огласио се и РИК који је констатовао да инцидент није био на изборном месту (више о томе прочитајте на ОВОМ линку).